Desi Consiliul National al PSD urma sa se intalneasca in aceasta luna pentru a analiza situatia partidului si cea a liderului Mircea Geoana, partidul a decis amanarea acestuia pe sfarsitul lui februarie.

Dupa ce se stabilise, imediat dupa alegeri, ca in luna ianuarie sa aiba loc un Consiliu National al PSD, care sa analizeze oportunitatea convocarii unui congre extraordinar si data acestuia, iata ca se repeta identic scenariul de acum doi ani si incepe taraganarea Consiliului National.

In ultimele zile a aparut ideea convocarii Consiliului la inceputul lunii februarie, pentru ca astazi, Adrian Nastase sa avanseze data de 12 februarie, in timp ce Ion Iliescu spune, si el, ca respectivul Consiliu va avea loc ”probabil”, la jumatatea lunii febaruarie, transmite Inpolitics.

Reamintim ca acum doi ani, in PSD s-a produs un fenomen identic: Consiliul National care trebuia sa analizeze candidaturile pentru alegerile locale si, in special, pentru Bucuresti, a fost programat pentru jumatatea lunii ianuarie, apoi pentru finele ei, apoi s-au avansat, succesiv, datele de 8, 15 si 22 februarie. Adevaratul motiv pentru care Geoana si acolitii sai au tras de timp in ianuarie 2008 era temerea ca Adrian Nastase va incerca o lovitura de forta la Consiliu, inclusiv prin fortarea unui congres extraoardinar. Situatia e cam aceeasi si astazi: Geoana tremura la gindul ca urmatorul congres i-ar putea fi fatal, astfel ca face tot posibilul sa il amane.

Cititi mai multe in Inpolitics.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.