Moderatorul unui post de radio rusesc l-a ridiculizat pe presedintele Basescu, in cadrul unei emisiuni, catalogandu-l drept dusmanul Rusiei si luand in ras privirea presedintelui: "Se uita la mine cu un ochi, niciodata nu stiam cu care".

Postul de radio care l-a luat in ras pe presedinte este Radio Eho Moskvi, iar "incidentul" s-a petrecut in seara zilei de 5 ianuarie, cand subiectul emisiunii a fost Traian Basescu, iar tema muzicala a fost "James Bond, 007".

Moderatorul a subliniat inca de la inceput ca Basescu a castigat "pe muche de cutit" al doilea mandat la Cotroceni, fix in anul in care Romania comemora 20 de ani de la Revolutie.

Invitat in studio a fost directorul adjunct al agentiei de presa ITAR TASS, Mihail Gusman. Acesta a amintit ca despre Traian Basescu se scria in presa rusa ca ar fi "dusmanul secret al Moscovei", iar moderatorii au comentat: desigur, pentru ca a spus despre Romania si Republica Moldova ca sunt "doua state, un singur popor", transmite Cotidianul.

Mihail Gusman, fost marinar la randul sau, s-a intalnit cu presedintele, primar pe atunci, de doua ori chiar, pentru interviuri. "Pentru el, Bucurestiul era o corabie. A ordonat ca orasul sa fie curatat de cainii vagabonzi si de chioscuri. Cred ca daca avea puterea ar fi dat comanda sa fie lustruite si toate clantale de la usile de intrare in institutiile publice. Totul trebuia sa fie ca pe punte", spune jurnalistul rus. El adauga ca Basescu e un personaj iubit de mase, cu un limbaj accesibil, direct si frust, dar ca, fiind fata in fata, ochii ii fugeau un pic in laturi. "Cand ma privea in ochi, ma gandeam ca se uita la mine doar cu stangul. Sau cu dreptul, dupa cum inclina capul", spune Gusman. Nu este uitat episodul "copilul din campania electorala", "telefonul mobil luat unei jurnaliste" sau "tiganca imputita", scrie Realitatea.

Portretul "eroului vremurilor noastre", schitat de moderatori si invitat, incepe cu inceputul: ... "Traian Basescu s-a nascut intr-un satuc la marginea marii, in Republica Socialista Romania. Am spus un satuc? (Moderatorii sunt in dilema). Pai, ce am numi noi un satuc, e un orasel in toata regula pentru romani. Murfatlar. (Alta dilema). Ce-a fost mai intai? Catunul-orasel unde s-a nascut Traian Basescu sau vinul Murfatlar? Bun vin, la vremea lui, conchid jurnalistii rusi si merg mai departe cu istoria. Ajung spre final la concluzia ca Traian Basescu este carismatic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.