Presedintele Senatului, Mircea Geoana, este tratat de institutiile de virf ale statului cu respectul cuvenit chiar cind e vorba de insusiri mai putin onorabile pe care i le atribuie unii si altii. Cum ar fi apelativul de prostanac, care apare, in stenogramele Parlamentului, cu "P" mare.

Daca nu are parte de prea mult respect fin partea fostilor colegi de partid, care intre timp ori s-au mutat pe la alte partide ori au devenit independenti, Mircea Geoana se bucura macar de respectul Parlamentului, sau cel putin al stenogramelor din Parlament, care ii scriu apelativul de "prostanac" cu "P" mare.

Incidentul s-a petrecut pe 23 decembrie, la sedinta comuna a Parlamentului pentru prezentarea programului de guvernare al noului cabinet Boc si a fost semnalat de reporterii Inpolitics.

In cadrul acestei sedinte, fostul deputat PSD Eugen Nicolicea devenit independent, enervat de acuzatiile de tradare pe care Mircea Geoana le adusese, de la tribuna, parlamentarilor care au parasit PSD, a luat cuvintul, de la tribuna, adresindu-i-se fostului sau sef politic cu apelativul de prostanc, lucru care l-a deranjat pe Mircea Geoana. Redam in cele ce urmeaza schimbul de replica dintre cei doi.

  • Eugen Nicolicea: Pe viitor daca eu voi vorbi doar de "prostanac", va fi un drept la replica?
  • Mircea Geoana: Ati avut si o interventie procedurala si un drept la replica.
  • Eugen Nicolicea: E o interventie procedurala, spuneti-mi, daca-mi dati sau nu dreptul la replica.
  • Mircea Geoana: Raspunsul este negativ.
  • Eugen Nicolicea: Foarte bine, domnule Prostanac!
Partea hazlie e ca stenograma sedintei manifesta o grila deosebita in ceea ce priveste respectul acordat presedintelui Senatului, Mircea Geoana, astfel ca, cuvantul prostanac din replica lui Nicolicea este trecut cu majuscula.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.