Fiica cea mica a lui Traian Basescu va candida peste doua luni la functia suprema in organizatia de tineret a partidului, dupa ce a detinut, pina la alegerile europarlamentare din vara, postul de secretar general al OT PDL.

In februarie se va organiza, la termenul legal de doi ani, Conventia Nationala a organizatiei de tineret a PDL, care va desemna o noua conducere a junilor portocalii. La precedenta conventie, derulata in februarie 2008, Elena Basescu a candidat pentru postul de secretar general al OT, pe care l-a obtinut cu scandal, dupa ce drumul i-a fost netezit de seniori, inclusiv prin eliminarea, discreta, a unor contracandidati. Conventia a fost marcata, totusi, de rebeliunea unuia dintre tinerii democrat-liberali, Bogdan Boza, care a avut curajul sa denunte misculatiile facute in favoarea Elenei Basescu si sa candideze impotriva acesteia. Ulterior, Boza a fost nevoit sa plece din partid si a fost supus unor nenumarate sicane, in prezent el fiind membru al PNL.

Elena Basescu si-a pierdut insa postul de secretar general odata cu demisia din PDL, cind a candidat ca independenta la alegerile europarlamentare. Din acel moment, activitatea organizatiei de tineret, oricum aproape nula, a inghetat complet. Astfel, potrivit informatiilor obtinute de Inpolitics, la conventia din februarie, EBA va candida aureolata de victoria in alegeri si nu va exista niciun contracandidat.

Un rol important in OT-PDL, posibil chiar secretar general, ii este rezervat, totodata, lui Honorius Prigoana, mai ales daca va cuceri mandatul de deputat pentru care se bate pe 17 ianuarie.

Cititi mai multe pe Inpolitics.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.