Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, si presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, au semnat in urma cu cateva zile protocolul politic la nivelul Capitalei.

Potrivit NewsIn, documentul a fost semnat in ultimele zile ale lui 2009, inainte ca Marian Vanghelie sa plece intr-o vacanta de cateva zile in strainatate.

Astfel se pare ca prietenia dintre PSD si PNL nu moare atat de usor cum s-a crezut, iar membrii celor doua partide s-au moliposit deja de marea alianta spulberata dintre Antonescu si Geoana.

Documentul semant de cei doi lider politici prevede sustinerea reciproca in alegerile partiale si promovarea in comun in Parlament a proiectelor celor doua formatiuni.

Protocolul obtinut de NewsIn face referire la eventuala vacantare a unui mandat de deputat sau senator la nivelul municipiului Bucuresti pana in 2012. " Colegiul vacantat care fusese atribuit PNL; acest partid isi va desemna candidat, iar Alianta PSD+PC il va sustine. Colegiul vacantat fusese atribuit Aliantei PSD+PC; Alianta va desemna candidat, iar PNL il va sustine. Pe perioada campaniei pentru alegerile partiale, cele doua partide se vor sustine reciproc. Parlamentarii Aliantei PSD+PC si ai PNL, care apartin colegiilor Municipiului Bucuresti vor sustine in Parlament proiecte comune, pentru imbunatatirea legislatiei privind dezvoltarea Municipiului Bucuresti si a conditiilor de viata si bunastare a cetatenilor sai, care vor fi negociate de conducerile PSD a Municipiului Bucuresti si a Partidului National Liberal a Municipiului Bucuresti", precizeaza documentul citat.

In baza acestui protocol, PSD Bucuresti va sustine candidatul PNL la alegerile partiale din colegiul 1, pe Radu Stroe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.