Politica4 Ianuarie 201019:28

Lectura de 2 minute

Cel putin asa considera seful statului, care a declarat, in discursul de Anul Nou, ca anul acesta oamenii politici au de facut testul fidelitatii fata de propriul popor, care prin referendumul de pe 22 noiembrie, a dat "o comanda" care nu poate fi negociata - reforma statului.

"2010 va fi anul in care se va hotari daca suntem capabili sa ramanem loiali comenzii pe care poporul roman ne-a dat-o pe 22 noiembrie. Oamenii politici au de facut testul fidelitatii si al loialitatii fata de propriul lor popor. Comanda primita de la romani pe 22 noiembrie nu poate sa fie negociata. Avem toti obligatia sa raspundem acestei comenzi, acestei vointe pe care romanii au exprimat-o prin vot si in cel mai democratic mod. Cred ca esenta evolutiei noastre pozitive in perioada urmatoare este reforma statului. Fara reforma statului, nu vom putea valorifica in favoarea romanilor cresterea economica ce va fi reluata in al doilea trimestru al anului 2010", a declarat presedintele, la Sinaia.

Seful statului a mai spus ca anul 2009 a fost un an marcat si de o criza politica transata de romanii care l-au votat pentru un nou mandat. "2009 a fost si un an in care am avut parte si de crize politice, crize politice pe care romanii le-au transat prin votul lor pe 6 decembrie, atunci cand au decis sa fiu presedinte al tuturor romanilor pentru inca un mandat. Le multumesc si celor care prin votul lor m-au sprijinit, le multumesc si acelora care, prin votul lor, mi-au dat o lectie. Certitudinea votului din 6 decembrie ramane ca politicienii care pot sa castige sunt aceia care isi iau ca aliat poporul roman", a apreciat Traian Basescu, potrivit NewsIn.

Presedintele a tinut sa sublinieze ca reforma statului nu inseamna doar reformarea Parlamentului, ci si a sistemului de educatie, de sanatate, de justitie si dezvoltarea unor domenii precum agricultura, turismul si IT-ul. "Incepem un an nou, 2010, un an care trebuie dedicat reformei statului. Pe 22 noiembrie, cea mai mare parte a romanilor a votat pentru ca statul roman sa fie reformat. Reformat incepand cu cea mai importanta institutie a statului, cu Parlamentul Romaniei. Dar reforma statului nu inseamna doar Parlamentul Romaniei. Trebuie sa reformam si sa modernizam sistemul de educatie. Numai asa, Romania, in ansamblul ei, va putea deveni o tara performanta. Trebuie sa reformam sistemul de sanatate. Trebuie sa consolidam clasa de mijloc. Trebuie sa avem grija de valorificarea avantajelor pe care ni le-a dat Dumnezeu. Avem conditii sa avem o agricultura performanta, un turism de succes, sa dezvoltam o industrie IT pentru care Romania are suficient de multe creiere. Avem nevoie de o justitie dreapta, o justitie egala pentru toti, fie ei oameni politici sau oameni simpli, fie ei oameni cu bani sau oameni fara bani", a incheiat seful statului.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.