Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca presedintele Traian Basescu l-a sunat pentru a-i cere sa intervina pentru ca Marian Sarbu sa accepte sa preia portofoliul Muncii in Cabinetul Boc, solicitare declinata de liderul social-democrat.

Ion Iliescu a precizat ca a avut o discutie telefonica cu Traian Basescu, la initiativa actualului sef de stat, care a pledat pentru intrarea lui Marian Sarbu la guvernare, la Ministerul Muncii.

"Chiar mi-am exprimat mirarea ca-mi cere mie asa ceva. I-am si reprosat ca in timpul campaniei eram caracterizat ca fiind omul din spatele lui Mircea Geoana, ca sunt in spatele partidului. Nu am avut si nu am un asemenea rol. Eu i-am spus ca nu eu decid, nu de mine depinde nici decizia lui Marian Sarbu, nici decizia partidului", a precizat Ion Iliescu. Presedintele de onoare a mai spus, legat de comportamentul lui Traian Basescu din campanie, ca mai are timp 20 de ani sa se maturizeze, diferenta de varsta dintre fostul si actualul sef de stat, transmite NewsIn.

Iliescu a apreciat ca dincolo de competentele lui Marian Sarbu pentru a conduce Ministerul Muncii, exista si "un fel de clinci" in propunerea lui Traian Basescu, si anume cuplarea unui reprezentant al PSD cu actvitatea unui Guvern care actioneaza intr-o perioada grea, in care vor fi si masuri sociale dificile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.