Liderul liberal Crin Antonescu a declarat luni ca Biroul Politic Central a decis ca parlamentarii partidului sa voteze impotriva investirii noului Cabinet Boc, pe motiv ca unii dintre ministrii propusi, inclusiv premierul, au facut parte dintr-un Guvern demis prin motiunea de cenzura initiata de PNL.

"PNL si parlamentarii sai vor vota impotriva acestui Guvern din motive multiple, intre care cel mai important si pe care l-am prezentat deja, acela ca socotim o sfidare la adresa principiilor constitutionale, la adresa parlamentarismului investirea unui Guvern cu acelasi premier si cu o buna parte din ministrii care faceau parte dintr-un Guvern care a cazut printr-o motiunea de cenzura. Cum noi am fost initiatorii acelei motiuni de cenzura, nu suntem decat consecventi votand categoric impotriva acestui Guvern. Decizia a fost luat cu o singura abtinere, restul voturi pentru aceasta pozitie si ea va fi pusa in aplicare la sedintele de investire", a anuntat Antonescu, citat de NewsIn.

In privinta votului in comisii, presedintele liberal a sustinut ca "membrii in comisiile de audiere, in functie de persoana respectiva, de ministrul respectiv, de faptul ca in aceasta audiere se vor pune in balanta activitatea sa anterioara, prestatia la audieri se vor da niste voturi diferentiate". "Dar votul politic este impotriva Guvernului Boc IV sau Basescu-Boc sau Boc-Udrea sau cum doriti sa-i spuneti. Participam la sedinta de investire pentru ca suntem un partid parlamentar, ne ducem acolo, ne exprimam punctul de vedere, ne exprimam votul", a subliniat Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.