Catalin Croitoru, propus la conducerea Ministerului Educatiei, va renunta la aceasta functie din pricina faptului ca bugetul estimat pentru invatamant in 2010 este chiar mai mic decat cel de anul acesta si nu isi poate pune in aplicare proiectele pe care si le propusese, sustin surse sindicale.

"Se pare ca bugetul din 2010 va fi chiar mai mic decat anul acesta, iar Catalin Croitoru nu este omul care sa promita ceva ce nu poate realiza. Noi am avut mai multe discutii zilele acestea cu dumnealui si s-a aratat dezamagit de faptul ca proiectele sale de reforma nu ar putea fi puse in aplicare si prefera sa incerce sa faca tot ce se poate pentru invatamant prin prisma functiei sale in Comisia de invatamant din parlament, prin proiecte de lege reformatoare", au explicat, pentru NewsIn, sursele citate.

Croitoru a fost propus pentru sefia Educatiei, prin vot secret, de Colegiul Director al PDL, vineri seara, cu 34 de voturi pentru la 32 impotriva, cel mai mic scor dintre toate numele propuse.

Chestionati sambata de NewsIn, sindicalistii din invatamant s-au declarat surprinsi de propunerea lui Catalin Croitoru pentru sefia Educatia, afirmand ca, teoretic, acesta poate fi un ministru util, insa au rezerve legate de statutul de om politic al celui nominalizat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.