Presedintele PSD s-a intalnit cu liderii locali ai PSD pentru a stabili strategia partidului in privinta atacurilor pe care social-democratii le acuza in teritoriu din partea PDL, declarand ca nu e prima oara cand se confrunta cu "atacuri foarte brutale" si se vor apara.

"Strangem randurile pentru ca, din pacate, intre vorbele de reconciliere spuse de domnul Basescu si actiunile din teritoriu din aceasta perioada diferenta este de la cer la pamant. De aceea ne adunam cu totii, pentru a strange randurile, pentru a ne ajuta colegii", a declarat Mircea Geoana, adaugand ca vine la intalnirea cu liderii locali ai PSD cu un mesaj de "unitate si de strans randurile".

In privinta situatiei din teritoriu, liderul social-democrat a spus ca nu este prima oara cand PSD se confrunta cu "atacuri foarte brutale". "Am trait si in 1997 atacuri, si in 2005 atacuri foarte brutale. Suntem barbati puternici si ne vom apara colegii cu toate armele pe care le avem la dispozitie", a mai spus Geoana joi seara, la intalnirea cu liderii PSD.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat pentru NewsIn, inaintea sedintei cu liderii locali, ca are informatii potrivit carora PDL doreste sa initieze "in masa" referendumuri de demitere a primarilor social-democrati, dupa ce la Cernavoda aceste proceduri au fost deja demarate. "La Cernavoda, prefectul Constantei a demarat procedurile de organizare a referendumului de demitere a primarului de la Cernavoda. In toate judetele, majoritatea colegilor spun ca au primit informatii de la prefecti sau din jurul prefectilor ca asta este o optiune care va fi initiata in masa", a declarat Dragnea.

Prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ca la Cernavoda va fi organizat un referendum pentru demiterea primarului Mariana Mircea, transmite corespondentul NewsIn. Claudiu Palaz a declarat ca urmatorul pas care trebuie facut este constituirea unei comisii care sa organizeze referendumul. Acesta a precizat ca, in acest sens, a trimis adrese tuturor institutiilor desemnate de lege, pentru ca acestea sa-si numeasca un reprezentant in comisie (Consiliul Local, Consiliul Judetean, Judecatorie). "Am facut adrese catre institutii, iar dupa ce primim aceste nominalizari trebuie sa emitem ordinul de prefect in care sa fie prinsi si acestia. Apoi se emite ordinul prefectului de organizare a referendmului pentru ca aceasta comisie lucreaza la organizarea referendumului si nu altcineva. Procedura este apoi ca la alegerile locale", a precizat Palaz.

Liderii locali ai PSD s-au intalnit joi pentru a discuta problemele din teritoriu si viitoarele directii ale PSD in opozitie. La aceasta intalnire participa si presedintele social-democratilor, Mircea Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.