"Mi-as dori ca Marian Sarbu sa faca parte dintr-un viitor guvern", le-a spus miercuri Traian Basescu liderilor PSD, veniti la Cotroceni pentru negocieri. Prin aceasta simpla declaratie, seful statului a reusit sa provoace isteria unor membrii din conducerea PSD, reuniti mai pe seara, dupa intalnirea de la Presedintie, in biroul de la Senat al lui Mircea Geoana.

Potrivit unor surse din interior, Marian Sarbu le-a spus colegilor sai "Haideti sa intram la guvernare! De ce nu vreti?!", lasandu-i pe toti perplecsi. Pe de-o parte, pentru ca unui guvern preponderant PD-L i-ar conveni un om de la PSD, pentru a demonstra vointa de conciliere cu principalul partid de opozitie, iar pe de alta parte, ar transfera intreaga responsabilitate si consecintele de imagine asupra unui om de la PSD, pentru ca, potrivit Acordului cu FMI, in perioada urmatoare trebuie disponibilizati zeci de mii de oameni din sectorul bugetar, toate aceste concedieri fiind facute prin Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

Nimeni insa nu a fost de acord cu propunerea lui Marian Sarbu. Acesta a declarat, ieri, in exclusivitate pentru Q Magazine, ca "in cadrul PSD s-a discutat si varianta intrarii la guvernare si ca insusi Mircea Geoana ar fi sprijinit aceasta varianta, la un moment dat, dar, desigur, cu acceptarea unor conditii din partea PD-L". "As intra intr-un guvern PD-L cu un minim de sprijin din partea conducerii partidului si simt ca acesta nu exista, in ciuda dorintei mele", a adaugat Sarbu. Mai multe detalii aici.

PSD-istii exclud guvernarea

Presedintele PSD a anuntat ca participarea PSD la guvernare este exclusa, neputand fi de acord cu sustinerea lui Marian Sarbu ca ministru al Muncii, in conditiile in care a fost respinsa propunerea social-democratilor pentru un Guvern de uniune nationala. "La noi lucrurile sunt extrem de clare, daca domnul Basescu, domnul Boc vor sa guverneze, sa-si asume responsabilitatea guvernarii. Propunerea noastra a fost de un Guvern de uniune nationala cu un prim-ministru care sa fie acceptat si acceptabil pentru toate partile, daca aceasta formula nu este posibila, participarea noastra este exlclusa", a raspuns Geoana, intrebat cum vede afirmatiile lui Marian Sarbu referitoare la acceptarea propunerii de ministru in cabinetul Boc, daca il va sustine partidul.

La randul lui, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat pentru NewsIn ca, din punctul lui de vedere, nu trebuie acceptata oferta presedintelui Basescu in ceea ce il priveste pe Marian Sarbu. "Este o propunere otravita. Este o diversiune din partea presedintelui Traian Basescu si a PDL. Nu asa se construieste un Guvern. Nu cred ca ati mai auzit undeva sau vreodata in tara asta sa se construiasca asa un Guvern", a spus Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.