Presedintele PSD sustine ca desemnarea lui Emil Boc drept premier e o alegere "nefericita", ca Traian Basescu a ratat sansa unei reconcilieri nationale prin aceasta propunere si ca PSD va fi o contrapondere fata de actuala putere.

Liderul social-democrat a tinut sa precizeze ca Boc este considerat de romani unul din cei mai slabi premieri. Geoana a adaugat ca Basescu nesocoteste cu "cinism si aroganta" jumatate din romani prin aceasta desemnare si ca e de parere ca cel de-al doilea mandat al presedintelui va fi la fel ca primul.

Geoana a mai spus ca prin noua desemnare ca premier a lui Emil Boc seful statului "nu a reusit sa gaseasca o formula de evacuare a imensei nemultumiri care s-a adunat in societate, fata de mandatul domniei sale si fata de performanta Guvernului Boc". "Basescu prin aceasta nominalizare a nesocotit rezultatul si realitatea electorala de dupa alegerile prezidentiale (...) Un Guvern care se va baza eventual pe un vot format din tradatori de la alte partide va fi un Guvern care va avea de fapt o majoritate si minima si putreda, pentru ca nu poti sa spui ca ai o majoritate in Parlament de unul, doua sau cinci voturi care au fost cumulate de fapt prin fraudarea alegerilor parlamentare din 2008. La ce asistam acuma este denaturarea sensului votului democratic pentru alegerile parlamentare din 2008", a explicat Geoana, citat de NewsIn.

Liderul PSD a mai afirmat ca "imensa nemultumire din societate" se va adanci, iar lipsa de solutii, lipsa de majoritate autentica in Parlament si lipsa de solidaritate intr-un moment dificil pe care il va parcurge societatea romaneasca va reprezenta pentru Basescu si pentru Boc "o imensa povara".

Totodata, Geoana a subliniat faptul ca partidul sau va reprezenta "contraponderea democratica" si "alternativa" fata de "derepajul" si "acumularea excesiva de putere in mana unui singur om si in mana propriei camarile", el criticandu-l pe Traian Basescu ca nu a invatat nimic din propriile greseli. "PSD este si va ramane principala alternativa democratica la acest derepaj si acumulare excesiva de putere in mana unui singur om si in mana unei proprii camarile. Obligatia noastra este de a asigura in Romania o contrapondere democratica de a reprezenta un garant pentru statul de drept (...) Fiecare moare pe propria sa limba, partidul nostru este obligat in acest moment sa devina si sa ramana principala contrapondere la acest stat dominat de o singura persoana si de un grup de interese, sa ne exprimam cu tarie, cu indrazneala, cu vigoare solutiile si alternativele pe care le propunem", a concluzionat liderul social-democrat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.