Dosarele au ca obiect infractiuni prevazute de Legea privind alegerea presedintelui, potrivit unui raspuns al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie
Pe timpul procesului electoral pentru alegerea presedintelului, aferent turului I, Politia Romana a inregistrat 666 de dosare penale, in care sunt cercetate 1120 de persoane, informa IGPR printr-un comunicat remis pe 2 decembrie. Pana la momentul mentionat, politistii au solutionat 60 de dosare penale, acestea fiind inaintate unitatilor de Parchet competente. Fata de 13 persoane s-a dispus inceperea urmaririi penale, cinci dintre acestea fiind retinute. Pentru alte doua au fost emise mandate de arestate preventiva, preciza IGPR, relateaza NewsIn.

La turul II al alegerilor, care s-a desfasurat duminica 6 decembrie, MAI a primit 194 de sesizari privind infractiuni, cele mai multe in Dambovita, Teleorman, Vrancea si Galati, fiind emise doua ordonante de retinere, una pentru vot multiplu in Brasov iar alta pentru mita electorala in Arges.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.