Renumararea si reexaminarea voturilor trebuie finalizata pana luni, la ora 15:00. Este pentru prima data in istoria de 20 de ani a proceselor electorale cand se ia o astfel de decizie.

UPDATE: Renumararea voturilor nule, amanata pana maine dimineata.

Pana in aceasta dimineata, la ora 11.00, au fost aduse buletinele din 37 judete, la care se adauga toate sectoarele Capitalei. Numarul voturilor declarate nule in turul doi al alegerilor prezidentiale se ridica la 138.476, iar buletinele de vot trebuie sa fie vazute de toti cei 17 membri ai BEC. Buletinele nule din 26 de judete au fost reexaminate de membrii BEC pana la aceasta ora, aproape 1.100 dintre aceasta fiind declarate valide. Traian Basescu are un avantaj de aproximativ 70 de voturi din cele valide, au declarat surse din BEC pentru NewsIn.

BEC a transmis birourilor electorale judetene, ale sectoarelor Capitalei si biroului pentru sectiile de votare din strainatate sa ia masurile necesare in vederea preluarii buletinelor de vot nule de la tribunale, respectiv de la misiunile diploatice sau MAE, precum si in vederea transportarii acestora de catre cel putin un membru al biroului electoral la BEC, insotit de paza armata.

BEC a precizat faptul ca buletinele de vot nule vor fi indosariate sau introduse in plicuri pe sectii de votare, pe fiecare dosar sau plic urmand sa fie mentionat numarul sectiei de votare si numarul buletinelor de vot nule.

Cifrele pe judete, potrivit unor surse din Biroul Electoral Central, citate de Impact News:

  • Judetul Ilfov: Traian Basescu - 34 de voturi, Mircea Geoana - 37. Sectorul 1 Bucuresti: 27 - Traian Basescu, 16 - Mircea Geoana. Sectorul 4: 6 voturi - Traian Basescu, 2- Mircea Geoana; sectorul 6: 8 voturi - Traian Basescu, 6 - Mircea Geoana; sectorul 5: Traian Basescu - 17 voturi, 7 - Mircea Geoana;
  • Judetul Alba: 15 voturi - Traian Basescu, 12 - Mircea Geoana; judetul Covasna: 28 de voturi - Traian Basescu, 4 - Mircea Geoana, judetul Galati: 34 - Traian Basescu, 45 - Mircea Geoana;
  • Judetul Giurgiu: 32 de voturi - Traian Basescu, 40 - Mircea Geoana; judetul Ialomita: 24 de voturi - Traian Basescu, 37 - Mircea Geoana;

Click aici pentru restul voturilor pe judete.

CCR a decis vineri reexaminarea si renumararea celor 138.476 de buletine nule de vot, in conditiile in care diferenta care l-a plasat pe Traian Basescu pe primul loc este de 70.048 de voturi. In urma desfasurarii lucrarilor din data de 11 decembrie 2009, Plenul Curtii Constitutionale a hotarat reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora de catre Biroul Electoral Central, pentru a se stabili daca exista diferente intre datele consemnate in procesul-verbal si realitatea constatata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.