PSD si PNL, dar chiar si PRM, s-ar putea confrunta, curind, cu o noua problema majora: nemultumitii din amintitele partide vor avea la indemina o formatiune politica noua in care sa migreze, una deschisa ideologic atit dreptei cit si stingii, prin plasarea, abila, pe centrul esichierului.

Concret, grupul parlamentarilor independenti, infiintat recent si format din 18 senatori si deputati care au demisionat sau au fost exclusi din PNL si PSD, preconizeaza infiintarea unui nou partid politic, UNPR, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei. Noul partid, care ar urma sa fie lansat la apa in martie- aprilie, este o replica subtila a defunctului PUNR, Partidul Unitatii Nationale a Romanilor, tot de centru, care a avut un succes insemnat, in anii 90, in special in Ardeal, mizind pe cartea nationalismului. O carte pe care va juca si UNPR, mai ales gratie figurilor militare din prima linie, in frunte cu deputatul general cu patru stele, Gabriel Oprea.

"Constatam ca se face tot mai acut simtita necesitatea de a aduce pe scena politica romaneasca o formatiune politica noua, de centru, o formatiune politica a stabilitatii nationale care sa se situeze deasupra tuturor intereselor politice, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei", declara Oprea, citat de Inpolitics.

Cititi mai multe aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.