Crin Antonescu sustine ca liberalii nu recunosc pana acum niciun castigator al alegerilor prezidentiale si asteapta decizia CCR pentru a lua o hotarare in privinta posibilelor "reconcilieri" politice.

In urma sedintei Biroului Politic al PNL, Antonescu a primit votul de incredere, in unanimitate, de la colegii sai liberali, pentru a continua in functia de presedinte al partidului. De seamenea, liderul PNL a anuntat ca partidul sau nu va avea niciun fel de discutie cu PDL, cel putin pana la aflarea deciziei CCR. [O capcana mortala pentru PNL: De ce il vrea Basescu premier pe Tariceanu?]

"In legatura cu situatia politica actuala noi ne exprimam increderea ca CCR va da o solutie corect la contestatia PSD. Asteptam cu incredere decizia si nicidecum pana atunci nu recunoastem un castigator al alegerilor. PNL examineaza toate posibilitatile pentru ca Romania sa gaseasca o solutie de guvernare", a declarat liderul liberal.

Pe de alta parte, seful liberalilor ramane, se pare, consecvent in declartiile sale si sutine ca PNL nu va face niciodata alianta cu "dictatura lui Traian Basescu". "PNL exclude orice participare la un guvern marioneta a lui Traian Basescu, exclude participarea la guvernare alaturi de lideri politici care se foloseasc de institutiile statului dupa propriul plac", a precizat raspicat liderul PNL.

Intrebat daca va fi propus pentru functia de premier in cazul unei posibile colaborari cu PDL la guvernare in urma deciziei CCR, Antonescu a declarat ca BP al PNL nu a discutat o asemenea varianta, insa nici nu a exclus posibilitatea unor discutii de acest gen pe viitor. [Lovitura de teatru: PNL il va propune pe Crin Antonescu prim-ministru]

Referitor la "reconcilierea politica" ceruta de Traian Basescu, liderul PNL a raspuns, usor amuzat: "Ne impacam, dar depinde daca si eu sunt unul dintre cei ciuruiti", facand aluzie la replica presedintelui din turul II.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.