Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu a sustinut luni ca situatia de duminica noapte a PNL a fost "penibila", aratand ca o "mica remorca a PSD" si a adaugat ca in acest moment ar trebui evitata graba luarii unei decizii si analizate toate posibilitatile.

Tariceanu a explicat ca nu-si doreste sa revada PNL "in situatia penibila in care era ieri (duminica, n. red), ca un fel de mica remorca a PSD-ului".

"Cred ca PNL trebuie sa-si fructifice pozitia foarte puternica pe care o are in acest moment si sa-si asume responsabilitatile. Acest lucru inseamna ca, fata de criza politica prelungita de peste doua luni de zile, fata de criza economica de un an de zile, avem obligatia sa gasim o solutie", a spus fostul presedinte al PNL, care a expus ca una dintre variante este aceea de a merge in opozitie. In opinia lui Tariceanu, intrarea in opozitie ar fi "perfect onorabila, la fel de onorabila ca a fi la putere".

Liderul deputatilor PNL a comentat ca, in cadrul sedintei Biroului Politic Central de luni, liberalii nu trebuie decat sa ia o decizie gandind "cu propriul nostru cap", fara sa se lase "angrenati in ceea ce vrea sa faca un partid sau altul", anume PSD sau PDL. "Trebuie sa analizam posibilitatile, optiunile, sa dovedim ca suntem un partid mare, cu anvergura nationala, care este dispus sa-si asume responsabilitatile pentru care a intrat in politica si sa actionam cu curaj intr-o directie sau in alta in functie de ceea ce va decide majoritatea din partid", a explicat Tariceanu, potrivit NewsIn.

Intrebat care ar fi optiunea sa, opozitia sau intrarea la guvernare, deputatul PNL a raspuns ca decizia trebuie luata in urma consularii Consiliul National Executiv. "In acest moment cred ca graba ar fi complet nepotrivita, asa cum a fost in ultima perioada o actiune, din pacate, as spune, de prea dese ori caracteristica pentru PDL. Trebuie sa stam sa analizam la rece si sa vedem catre ce solutie ne putem indrepta. Toate solutiile trebuie avute in vedere, toate optiunile sunt demne de a fi analizate", a sustinut Tariceanu.

"Atat in opozitie, cat si in guvernare, PNL are o singura obligatie: sa-si afirme valorile si principiile pentru care cu totii militam si sa dam un sentiment clar electoratului liberal ca exista un partid liberal care sustine si apara aceste valori. Acesta e drumul pe care sa ne ghidam, in rest este prea devreme sa fac alte comentarii", a mai afirmat liderul PNL. Intrebat ce garantii ar trebui sa primeasca PNL din partea PDL pentru o eventuala colaborare, liberalul a raspuns ca nu s-a gandit la acest aspect deoarece nu a facut o optiune personala. "Astept o discutie foarte deschisa si lucida cu colegii mei", a concluzionat fostul premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.