Vicepresedintele PD Cezar Preda (foto) atrage atentia, intr-un comunicat de presa difuzat ieri, ca in urma alegerilor de sambata a rezultat o conducere "total dezechilibrata atat din punct de vedere geografic, cat si al valorii". Preda mentioneaza ca nici el si nici Radu Berceanu nu au figurat pe "lista stabilita la Hanul lui Manuc", completata in amanunt cu numele candidatilor din Ardeal, insa participantii la Consiliul National de Coordonare (CNC) au hotarat, prin vot, ca el sa fie unul dintre vicepresedintii partidului.

"Sunt sigur ca alegerea mea, intre cei 10 vicepresedinti ai PD, s-a datorat muncii pe care am desfasurat-o in teritoriu si care a invins alte demersuri ale contracandidatilor mei la functii in Biroul Permanent National", spune Cezar Preda adaugand: "Am luat act cu mare dezamagire ca, inca o data, institutia lobby-ului a batut institutia valorii. Consider ca victime ale acestei perfide institutii a lobby-ului au cazut, printre altii, oameni de care Partidul Democrat are, in continuare, mare nevoie, cum ar, fi de pilda, Radu Berceanu".

Posibile dezechilibre

In opinia vicepresedintelui PD, dezechilibrele care se nasc in Biroul Permanent National se pot rezolva numai prin munca in echipa si numai in interiorul Partidului Democrat. Delegatii la CNC au decis ca sase din cei 10 vicepresedinti ai partidului sa fie din Ardeal , trei din Bucuresti si unul singur din alte zone geografice. Membrii CNC al PD au desemnat, sambata, in cadrul unui al doilea tur de scrutin, ultimii patru vicepresedinti care, conform statutului, nu au intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi alesi din primul tur.

Dintre cei opt candidati care au participat la al doilea tur de scrutin, membrii CNC au desemnat ca vicepresedinti ai PD pe Romeo Raicu (443 de voturi obtinute), Cezar Preda (425 de voturi), Gheorghe Barbu (420 de voturi) si George Scripcaru (410 voturi). In primul tur al votului pentru vicepresedinti au fost alesi sase dintre cei zece vicepresedinti ai partidului, respectiv candidatii care au reusit sa cumuleze majoritatea voturilor alegatorilor. Cei sase sunt: Sorin Frunzaverde, Liviu Negoita, Petru Filip, Mircea Hava, Anca Boagiu si Ioan Oltean. Printre cei care au ratat postul de vicepresedinte al PD s-a aflat si Radu Berceanu (284 voturi).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.