Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri ca este posibil ca intalnirea sa cu Sorin Ovidiu Vantu, din noaptea de 2 decembrie, sa-i dauneze in plan electoral, sa aiba "un mic risc de natura electorala", insa a amintit ca a jurat ca nu are obligatii fata de oamenii de afaceri.

Geoana a fost intrebat daca nu crede ca intalnirea sa cu Sorin Ovidiu Vantu, de miercuri noapte, care i-a fost reprosata de contracandidatul sau, Traian Basescu, nu-l va afecta electoral. "Este posibil, dar eu prefer sa fiu un om sincer pana in ultima clipa", a raspuns Geoana.
"Ar fi fost foarte usor pentru mine sa fac o pirueta, sa pivotez, sa neg, dar nu imi place sa mint pentru ca nu am nimic de ascuns si, cand am jurat cu mana pe Bible ca nu am niciun fel de obligatie fata de Vantu, de Patriciu, de oricare altcineva din lumea economica sau lumea politica, am facut-o pentru ca sunt un om cinstit si un om corect. Puteam sa fac un siretlic de comunicare in acea dezbatere publica, dar atunci cand nu am nimic de ascuns prefer sa spun aceste lucruri, chiar daca poate sa existe un mic risc de natura electorala", a mai explicat Geoana, citeaza NewsIn.

Totodata, el s-a declarat convins ca in ultimii 5 ani a fost "ascultat, urmarit, inregistrat, fotografiat". "Dumnezeu stie de cine, de structurile statului sau de structuri para-statale, faptul ca staff-ul meu de campanie a fost monitorizat in permanenta reprezinta un semn de intrebare la care voi gasi raspunsul dupa 6 decembrie", a mai sustinut Geoana.

In ceea ce priveste castigatorul confruntarii de joi seara, Geoana a evitat sa se declare el castigator, insa a apreciat a fost o victorie a echipei sale, care a demonstrat ca poate guverna Romania "in conditii bune si corecte". Intrebat de jurnalisti daca poate sa-si dea o nota pentru prestatia din timpul dezbaterii de joi seara, Mircea Geoana a afirmat ca aici nu este "un concurs de frumusete", dar a apreciat ca a iesit invingatoare echipa sa, impreuna cu Crin Antonescu si Klaus Johannis.

"Am incercat sa arat un om echilibrat, asa cum sunt, un om cu un proiect si cu o viziune- asa cum o am- , un om cu o echipa. Daca exista un lucru despre care intr-adevar pot sa spun ca a facut o diferenta aseara, dincolo de argumente, de prezentare, de raspunsuri, de chestiuni mai spumoase, comentate, pana la urma asta este viata, romanii sunt latini si au nevoie de agitatie, dar atunci cand am facut, cu respect si cu deferenta, un pas in lateral si am aratat echipa, cu dl Antonescu, cu dl Johannis, cu familia mea, cu cei care ma insotesc, cu oameni de cultura, cu oameni de sport, Ilie Nastase si Maia Morgenstern, care au plecat la 8 pentru ca aveau un angajament pe care mi l-au anuntat inainte, de aceea pot sa spun ca aseara a fost o victorie a echipei mele si a fost o echipa care poate sa arate ca putem guverna Romania in conditii bune si corecte imediat dupa alegerile din 6 decembrie", a mai promis Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.