Economia romana este un dezastru, dar ultima saptamana de campanie inainte de alegerile cruciale de duminica a fost acaparata de un "teatru politic neconventional", comenteaza The Herald Sun, referindu-se la imaginile in care Traian Basescu pare sa loveasca un baiat.
Inregistrarea de 18 secunde, filmata in urma cu cinci ani, cand Basescu era inca primar al Bucurestiului, il arata oprindu-se sa discute cu o femeie dupa un miting de campanie, cand Bogdan Istratoiu, un baiat in varsta de 10 ani, incepe sa gesticuleze spre el. Apoi, fostul capitan de nava pare sa il loveasca pe baiat, desi fara sa se uite, relateaza ziarul.

A urmat o acoperire mediatica deplina a urmat, noteaza publicatia. In saptamana de cand a fost difuzat clipul , televiziunile romane - detinute in mare parte de opozanti ai presedintelui, care il sustin pe liderul social-democrat Mircea Geoana - au fost invadate de analisti, celebritati, chiar si psihologi, toti apreciind daca seful statului este condamnat din punct de vedere politic sau daca este patologic violent sau ambele, comenteaza The Herald Sun. In mod previzibil, filmuletul a devenit un hit pe YouTube, cu peste 100.000 de accesari, potrivit NewsIn.

De asemenea, l-ar putea costa pe presedinte alegerile, in contextul unei curse foarte stranse, afirma cotidianul de mare tiraj, citand sondajul INSOMAR, potrivit caruia Basescu se afla cu opt puncte procentuale in urma adversarului sau, Mircea Geoana.

"Inregistrarea il arata pe adevaratul Basescu - un criminal", considera Daniel Antonescu, un sofer de taxi in varsta de 46 de ani, din Bucuresti, citat de ziar. "Nu as fi votat pentru el nici inainte, dar cel putin acum si mai putini oameni vor vota cu el", adauga el.

Unii sustinatori ai lui Basescu afirma ca imaginile il arata, de fapt, pe baiat incercand sa ii fure ceasul candidatului, altii ca face parte dintr-o campanie de denigrare orchestrata, subliniind ca unele televiziuni au refuzat sa difuzeze o conferinta de presa in care presedintele a spus ca inregistrarea este falsa, potrivit The Herald Sun.

In timpul mandatului de cinci ani al lui Basescu, multi comentatori au apreciat ca va avea de piedut in urma stilului sau politic agresiv, dar poate nu astfel, incheie cotidianul australian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.