Candidatul PSD la prezidentiale, Mircea Geoana, a declarat ca i-a propus premierului Vladimir Filat ca prima intalnire intre Guvernul Republicii Moldova si cel roman, care ar putea fi condus de Klaus Johannis, sa aiba loc la Iasi, in luna ianuarie.

"I-am propus primului ministru Vladimir Filat ca prima intalnire intre Guvernul Filat si Guvernul Johannis sa fie la Iasi, in luna ianuarie. Sa ne apucam sa reconstruim relatia cu Republica Moldova si sa-i ajutam pe fratii nostri de dincolo de Prut", a declarat Mircea Geoana, cu ocazia unui miting electoral din Iasi, transmite NewsIn.

Geoana si-a manifestat multumirea fata de faptul ca Guvernul Republicii Moldova a decis revenirea la limba romana.

"Vreau sa va spun cat de mandru am fost sa vad cum s-a sarbatorit la Chisinau si in R. Moldova, dupa caderea ultimului regim comunist din Europa, cel al lui Voronin, sarbatoarea nationala a romanilor. M-a bucurat sa vad liderii democratici venind si incetand acea propaganda veninoasa si stalinista la asa-zisul romanism cotropitor. Este un semn bun si faptul ca au decis sa inlature acea fictiune care spune ca exista o asa-zisa limba moldoveneasca si, sa recunoastem, ca avem o limba comuna, o traditie comuna", a mai spus Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.