Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, la Iasi, ca manifestatiile de marti seara din diverse orase ale tarii reprezinta o pregatire a presedintelui Traian Basescu pentru ca acesta sa conteste rezultatele dupa cel de-al doilea tur al prezidentialelor.

"A vedea grupuri de oameni, 30, 50 sau 100, aparuti la aceeasi ora, ca o comanda, in orase intamplator conduse de primari sau de presedinti de consilii judetene PDL, clamand 'Jos dictatura!', 'Jos comunismul!', 'Jos Iliescu!', lucruri care par rupte dintr-un film cu adevarat trucat, inseamna, ma tem, semnele ca avem din partea lui Basescu incercarea de a se pregati pentru a contesta un rezultat care se contureaza din ce in ce mai clar", a spus Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa tinuta cu Mircea Geoana la Iasi, transmite NewsIn.

Liderul liberal a mai spus ca Traian Basescu si partizanii sai “fanatici” pregatesc un "final jenant" pentru alegerile prezidentiale si a indemnat electoratul sa nu raspunda la nicio provocare care ar putea da "o nota nedemocratica" actualei campanii electorale.

In acest context, candidatul PSD la prezidentiale Mircea Geoana a facut un apel la institutiile statului si la alegatori pentru desfasurarea unor "alegeri libere si corecte". "Nu este acum acceptabil, sub nicio forma, orice mod de denaturare a rezultatului alegerilor. Fac apel la memoria democratica a ultimilor 20 de ani, cu bune si cu rele, ca macar atat am stiut sa respectam vointa poporului si am stiut sa facem transferul de putere si alternanta la putere in conditii civilizate", a spus liderul PSD.

Referindu-se la pactul semnat marti la Timisoara, Antonescu a mai subliniat ca s-a actionat in deplin respect si nu s-a incercat o confiscare a Proclamatiei de la Timisoara. "Am actionat in deplin respect si am incercat sa traducem, dupa 20 de ani, termeni si deschiderile pe care ea (Proclamatia, n.r.), ca document fondator al democratiei noastre, ni le ofera si ne inspira in activitatea politica de azi si de maine. Tot ceea ce s-a intamplat dupa aceea poate fi catalogat in mod clar o provocare, din partea presedintelui Basescu si a partizanilor sai, aflati intr-o stare de panica, incercand sa influenteze rezultatul acestor alegeri", a precizat liderul PNL.

Anterior, cu ocazia unui miting electoral de la Sala Sporturilor din Iasi, Mircea Geoana a sustinut ca, prin manifestatiile de marti seara, democrat-liberalii au incercat "un apel la nesupunere civica". "Au incercat sa faca ieri (marti, n. red), de Ziua Nationala a romanilor, un inceput de inscenare, pentru ca ce s-a intamplat ieri (marti, n. red), si va continua probabil in alte orase si la Bucuresti in aceasta seara, este un apel la nesupunere civica, la nerecunoasterea votului democratic a milioane de romani", a declarat Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.