Sotia presedintelui Traian Basescu a transmis miercuri o scrisoare publica in care sustine ca depune marturie ca sotul sau nu a fost niciodata agresiv cu propriii copii si nici cu vreun alt copil, catalogand filmuletul din 2004 ca fiind "neadevarat, trucat", demontand acuzatiile aduse presedintelui.

Maria Basescu scrie ca a decis sa rupa tacerea pentru ca "ceea ce presa si oamenii care sunt in spatele ei fac astazi" i se pare de neacceptat, noteaza NewsIn.

Maria Basescu se refera la doua chestiuni: afirmatiile lui Mircea Dinescu, potrivit carora sotul sau, presedintele Traian Basescu, ar fi lovit-o si la filmul de la Ploiesti, din 2004, in care Basescu apare ca ar lovi un copil. Sotia presedintelui sustine ca depune marturie ca aceste afirmatii sunt neadevarate, ii cere lui Mircea Dinescu sa isi prezinte scuze in fata fiicelor sale, iar liderului PSD, Mircea Goeana, ii transmite: "oricate scuze v-ati cere, nicio mama nu va va putea ierta".

Intrucat este prima reactie publica a sotiei presedintelui, redam integral continutul scrisorii deschise:

"Scrisoare deschisa

Sunt una dintre femeile care si-a dedicat intreaga viata familei ei. De dimineata pana tarziu in noapte, zi de zi, timp de cateva zeci de ani, m-am ingrijit sa le fie bine copiilor si sotului meu. Aceasta este cea mai importanta misiune pe care mi-am asumat-o.

Nu am lucruri spectaculoase de spus in fata camerelor de luat vederi. Viata mea, cu bine si cu rele, nu difera de viata catorva milioane de femei din Romania. Pentru acest motiv am stat departe de presa, chiar daca am fost de multe ori suparata pentru lucruri neadevarate care se spuneau despre noi.

Rup astazi tacerea pe care am pastrat-o timp de cativa ani fiindca ceea ce presa si oamenii care sunt in spatele ei fac astazi mi se pare de neacceptat.

Nu as vrea sa spun ca ceea ce a facut Traian Basescu in mandatul sau este perfect. Stiu insa ca tot timpul s-a gandit cum sa faca lucruri bune pentru oamenii de rand care l-au ales.

Atunci insa cand vine vorba despre relatiile pe care le are cu alti oameni, pot spune, dupa 34 de ani de casnicie, ca nimeni nu il cunoaste pe Traian Basescu mai bine decat mine.

L-am auzit acum cateva zile, si inca nu imi vine sa cred, pe dl. Mircea Dinescu afirmand ca sotul meu m-ar fi lovit. Nu stiu in ce familie a crescut dl. Dinescu, dar in familia mea, in casa mea si in viata mea nu s-au intamplat niciodata asemenea lucruri. Pentru afirmatiile mincinoase pe care le-ati facut sunteti dator, domnule Dinescu, sa va cereti scuze in fata copiilor mei.

Am vazut de asemenea si un film neadevarat, trucat, care s-a derulat zile intregi la televiziuni, film in care sotul meu este prezentat lovind un copil. Depun marturie ca sotul meu nu a fost niciodata agresiv cu fiicele noastre, si nici cu vreun alt copil. Dar, dincolo de a-i tine parte lui Traian Basescu, gasesc inacceptabil, ca mama, sa introduci copilul din film in mizeria alegerilor si sa ii distrugi viata. Pentru acest lucru, domnule Geoana, oricate scuze v-ati cere, nicio mama nu va va putea ierta.

Inchei prin a va spune ca nu este usor sa fii sotie de presedinte, atunci cand acesta pune interesele tarii mai presus de orice, uneori chiar si de familie. Dar si pentru asta il iubesc si il respect pe sotul meu, Traian Basescu."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.