Seful statului a facut o dezvaluire naucitoare, recunoscand ca la Cotroceni, in mandatul sau, s-a practicat traficul de influenta la cel mai inalt nivel cu putinta, cu acordul sau.

Mai exact, seful statului a recunoscut, in cadrul unei emisiuni la OTV, ca numirile in functii grele, precum cele la conducerea serviciilor secrete s-au facut nu pe criterii de competenta, ci la rugamintea apropiatilor sai, transmite Inpolitics.

Candidatul PD-L la un nou mandat de presedinte a sugerat, practic, ca numirea lui Claudiu Saftoiu in postul de director al SIE a fost o favoare pentru sotia acestuia, Adriana Saftoiu, pe atunci mana sa dreapta la Cotroceni.

Seful statului a sustinut de asemnea ca Adriana Saftoiu ar fi plecat de langa el fiindca sotul ei a fost schimbat din functie.

"Cel mai urat lucru este, dupa ce te-a luat cineva, dintr-un... purtator de cuvant, te-a facut ministru. Consilier prezidential este rang de ministru. Ti-a poftit sufletelul sa-ti fie sotul sef de serviciu secret, ti l-a facut presedintele sef de serviciu secret. Si cand constati ca e caciula mai mare decat poate sa duca capul domnului sef de serviciu secret, sa te superi ca ti l-a schimbat. Pai, cine l-a pus sa vorbeasca prostii?", a declarat Basescu.

Fostul consilier prezidential a reactionat, luni, la declaratia presedintelui. "Mi se pare ingrijoratoare declaratia pentru domnul Traian Basescu. Simt nevoia sa-i iau apararea, chiar daca am plecat de trei ani de acolo, pentru ca nu pot sa cred ca un presedinte de tara numeste seful serviciilor secrete la capriciul unei angajate sau pentru ca sufletelul unei angajate, oricine ar fi respectiva, ii cere sa faca asemenea numiri. Vreau sa cred ca e doar suparat si nervos in timpul campaniei si face asemenea declaratii. Drept urmare, nu i-am cerut presedintelui sa-l numeasca sef la SIE pe sotul meu si sunt convinsa ca nu l-a numit pentru ca i-as fi cerut eu", a sustinut Adriana Saftoiu, transmite EvZ, citand Mediafax.

Adriana Saftoiu si-a dat demisia in anul 2007 din functia de consilier prezidential, invocand "motive personale", dupa ce sotului sau, Claudiu Saftoiu, a demisionat de la sefia SIE. Saftoiu este in prezent deputat PNL.

Cititi si: Basescu isi cauta scuze: Saftoiu parea sa aiba niste calitati


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.