Mircea Geoana, Crin Antonescu si primarul Sibiului, Klaus Johannis s-au intalnit aseara in biroul presedintelui Senatului pentru a pune la cale viitoarea guvernare.

Prima lege pe care Guvernul Johannis va trebuie sa o aprobe este legea responsabilitatii fiscale, care va asigura o mai mare transparenta a cheltuielilor. Guvernul Johannis va urmari si eliminarea impozitului forfetar si va incerca sa diminueze fiscalitatea”, a declarat Mircea Geoana", la finalul intalnirii.

Atat Geoana cat si Antonescu au spus ca sunt dispusi sa ii ofere garantii lui Klaus Johannis in privinta puterii sale de decizie in ceea ce priveste componenta viitorului guvern.

Sunt extrem de multumit de aceasta intalnire, nu am discutat subiecte legate de impartirea portofoliilor, domunul Johannis va avea dreptul sa isi puna ampreunata personala asupra Guvernului. Vom incerca sa aratam ca se paote face un altfel de politica in Romania”, a precizat liderul PSD.

Geoana a anuntat ca doreste sa invite partenerii straini la discutii legate de Guvernul Johannis imediat dupa alegerile din 6 decembrie, in cazul in care va iesi presedinte.

Primarul Sibiului a declarat ca va participa marti la Timisoara la manifestarile PSD-PNL cu ocazia zile de 1 Decembrie, dar a tinut sa specifice ca nu va lua parte la asa-zisele mitinguri electorale.

Este prima intalnire pe care o avem noi trei dupa primul tur al alegerilor. Acuma am avut o discutie foarte buna, sunt foarte optimist, am constatat nu numai faptul ca suntem compatibili dar suntem cu adevarat o echipa care poate sa rezolva problemele pe care le are Romania in momentul de fata. Nu trebuie sa intram in detalii, lucrurile trebuie rezolvate pe rand si cred ca imediat dupa alegeri vom avea o echipa competenta care va rezolva toate problemele cu care ne confruntam acuma
, a mai spus Johannis in urma discutiilor cu Antonescu si Geoana.

Klaus Johannis a mai declarat ca va aduce in discutie prelungirea perioadei in care ar trebui sa opteze intre functiile de premier si cea de primar, prevedere pentru care nu ar fi necesara modificarea legii si care reprezinta "o cale onorabila de iesire" daca guvernarea PSD-PNL nu functioneaza.

Primarul Sibiului a precizat, la finalul intalnirii cu liderul PNL Crin Antonescu si cel al PSD Mircea Geoana ca, daca va fi desemnat premier, exista riscul "foarte foarte mic" ca structura de guvernare discutata cu PSD si PNL sa nu functioneze, motiv pentru care ar trebui luata in calcul ideea prelungirii perioadei in care poate opta pentru cele doua functii incompatibile.

Johannis a sustinut ca aceasta prevedere nu necesita modificarea Legii administratiei, existand deja prevazute astfel de exceptii.

"Nu am facut aceasta solicitare (despre prelungirea perioadei in care poate opta intre functiile de premier si primar, n.r.), dar sigur va fi un punct in discutie. Insa pentru asta nu voi cere schimbarea niciunei legi. Exista un paragraf care prevede astfel de exceptii. Fiind o structura care nu a mai fost incercata in Romania, evident ca exista riscul- evident foarte foarte mic- dar totusi exista riscul sa nu functioneze, si atunci, trebuie sa avem si o cale onorabila de iesire pentru toata lumea", a comentat Johannis. El a adaugat ca "exista doua articole care sunt specifice si care permit prelungirea perioadei in care trebuie optat intre o functie si cealalta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.