Cu toate ca niciunul din cele doua partide: PSD si PDL, nu isi prezinta propriile cheltuieli de campanie, din fericire fiecare se lupta sa afle suma cheltuita de celalalt, astfel, potrivit ultimelor investigatii "politice", campania candidatilor a costat pana acum intre 70 si 170 milioane de euro.

Cat a cheltuit PDL-ul

Potrivit calculelor PSD, PD-L-ul a scos din buzunar intre 170 si 175 de milioane de euro pentru Campania lui Traian Basescu.

Niculescu Duvaz sustine ca "miile de panouri publicitare precum si zecile de mii de alte forme de afisaj vizual", la care se adauga "cheltuielile foarte mari, cu costuri mai putin vizibile" au scos din buzunarele electorale ale PD-L peste 170-175 milioane de euro. "Noi am facut o evaluare. Stim care sunt preturile, si toata lumea stie. Nu e o filosofie sa te duci la firme si sa intrebi cat e mp de banner, de outdoor si asa mai departe", a afirmat Duvaz, precizand ca a primit foarte multe informatii despre manipularea banilor de catre democrat-liberali, fara acte, de la foarte multii primari si consilieri pe care PSD ii are in teritoriu.

Cat a cheltuit PSD-ul

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu spune ca sumele cheltuite de cei doi candidati pana acum in campania electorala sunt similare. "Nu pot sa comentez afirmatiile domnului Duvaz, pentru ca nu stiu exact cat s-a cheltuit pana acum. Pot sa spun insa ca, daca atat a costat la noi, atat a costat si la ei. Asta poate vedea oricine cu ochiul liber, doar mergand pe strada", a declarat Lazaroiu pentru Gandul.

Care e realitatea

Potrivit presedintelui Asociatiei Pro Democratia, Cristian Parvulescu, sumele avansate de ambele partide sunt exagerate. "Daca am fi extrapolat la nivel national am fi putut, eventual, ajunge la 70 de milioane de euro, gandindu-ma si la alte cheltuieli. Dar e doar un joc statistic", spune Parvulescu.

Citit mai multe in Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.