Presedintele Traian Basescu a apreciat, intr-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, ca era corect ca PDL sa procedeze la suspendarea din functia de lider al tineretului democrat-liberal a Monicai Iacob Ridzi pana cand Parchetul se pronunta cu privire la faptele pentru care este cercetata.

Intrebat daca in conditiile in care vorbeste despre politicienii controlati de moguli, e normal ca intr-o sedinta cu conducerea PDL la care a participat sa fie prezenta si Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Sporturilor, Basescu a spus ca, in cazul fostului ministru, "era corect ca PDL sa procedeze la o suspendare din functie pina cind Parchetul se pronunta". Presedintele nu a precizat din ce functie ar fi trebuit suspendata Ridzi, insa s-a referit cel mai probabil la cea de presedinte al organizatiei de tineret, functie pe care aceasta o ocupa inca, transmite NewsIn.

"Un om politic trimis in judecata e clar ca nu mai poate fi mentinut in functii inalte. Dar un partid care are exigente poate sa faca acest lucru si de la momentul inceperii urmaririi penale", a spus Traian Basescu. Basescu a subliniat ca Monica Iacob Ridzi are responsabilitatea falsului, daca l-a facut.

"Cazul acesta imi vorbeste despre erori. Una dintre erori este probabil si a mea, care am fost un sustinator fara rezerve al promovarii oamenilor tineri. S-a dovedit ca nu tineretea trebuie sa fie atributul fundamental, ci competenta. Si aici o spun deschis: e vorba de promovarea de tineri si de femei. Probabil ca trebuie sa scapam de acest complex al promovarii tinerilor doar pentru ca au promovat in partid si sa reasezam criteriile de competenta, indiferent de virsta si sex, ca fiind fundamentale", a incercat seful statului sa traga o concluzie a acestui caz care o are ca personaj central pe Monica Iacob Ridzi.

Punandu-i-se in vedere ca si intregritatea ar trebui sa se incadreze intre criteriile pentru promovarea unei persoane, Basescu a aratat ca aceasta calitate a unui om se face cunoscuta abia dupa ce acesta primeste o functie, precizand insa ca de multe ori nu integritatea este problema cea mare, ci responsabilitatea. "Am constatat ca uneori cel numit politic devine o victima a sistemului. Daca este responsabil isi pune oameni de a caror competenta sa fie sigur. Daca nu este responsabil isi aduce oameni de partid. Si atunci esecul lui este garantat. Mai devreme sau mai tirziu va semna hirtii cu care ajunge in fata DNA", a subliniat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.