Dan Voiculescu, seful Intact, i-a trimis o scrisoare publica lui Traian Basescu in care ii cere sa-i aminteasca cine statea in capul mesei, cine erau asezati in dreapta si in stanga la masa negocierilor din 2004, de la Grivco, la care au participat cei doi impreuna cu Theodor Stolojan.
"In 2004 ai venit la Grivco sa negociem. Erai impreuna cu Theodor Stolojan si, spui tu, „cu caciula in mana”. Nici atunci presa nu a fost invitata, informata sau prezenta. Sigur, inteleg ca daca se fac in lipsa presei, dar in prezenta lui Traian Basescu, negocierile, chiar si la Grivco, sunt transparente si in interesul romanilor. Imi amintesc detaliat tot ce am vorbit atunci. Ce nu reusesc sa-mi amintesc, pentru ca nu am dat niciodata importanta unor astfel de amanunte, este cine a stat in capul mesei, cine in stanga si cine in dreapta. Nu vrei, Traiane, sa spui romanilor si sa-mi amintesti si mie cum am stat noi la acea intalnire? Am observat ca tu esti foarte sensibil la asemenea detalii. As intreba presa, dar, din pacate, repet, presa nu a stiut nimic", spune liderul PC in scrisoarea citata.

Epistola lui Dan Voiculescu are legatura cu dezvaluirea din cadrul interviului pe care Traian Basescu l-a acordat Realitatii TV, in cadrul caruia, fiind intrebat daca a fost la Grivco la negocieri in 2004, seful statului a recunoscut ca a avut loc o astfel de intalnire, pe care a considerat-o transparenta, in interesul romanilor. Seful statului a mai spus ca la acea data, dupa alegerile locale, castigate de Alianta DA, intentiona sa formeze o majoritate parlamentara si s-a dus "cu caciula in mana" la sediul firmelor lui Voiculescu.

In scrisoarea citata, Voiculescu i se adreseaza lui Basescu, sub titlul "Traiane, hai sa rupem pisica! Sau, daca vrei tu, motanul!", cu "Draga Traiane, Traian Basescu" se semneaza tot cu sintagma pe care a facut-o celebra Ian Fleming, scriitorul britanic care a imaginat personajul celebru James Bond, spionul Coroanei britanice din anii 50.

"Intensitatea privirii tale, voluptatea pronuntarii obsesive a numelui meu ma determina sa cred ca situatia ti-a scapat de sub control. Esti posedat de idee, te macina, te consuma, te epuizeaza. Si rezultatele se vad: ti-ai pierdut tonusul, te descurci tot mai greu, ai obosit", mai afirma in scrisoarea citata liderul PC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.