Presedintele Traian Basescu s-a aratat dezamagit de decizia Curtii de Apel Bucuresti de a-l revoca pe Vasile Blaga de la sefia MAI.

Este o abordare interesanta a instantei avand in vedere ca acelasi decret a fost atacat la CCR, in privinta unui conflict de interese intre Presedinte si Parlament, iar aceasta a dat dreptate presedintiei. Daca obiectivul a fost sa nu avem ministru de interne in perioada alegerilor, acesta a fost din pacate atins”, a afirmat Traian Basescu.

Presedintele a felicitat decizia lui Jose-Manuel Barosso de a-l propune pe Dacian Ciolos pentru portofoliul de Agricultura.

Romania, prin desemnarea domnului Ciolos, primeste un semnal de incredere din partea Uniunii Europene”, a declarat Basescu.

Presedintele a subliniat ca propunerea pentru portofolilui de Comisar European de catre Romania este un foarte mare succes de diplomatie. Seful statului a precizat de asemnea ca Dacian Ciolos nu este Comisarul Romaniei, ci al Uniunii Europene, iar din acest punct de vedere Romania nu trebuie sa se astepte la favoruri din partea acestuia.

Presedintele l-a invitat pe Dacian Ciolos sa spuna cateva vorbe sub o afirmatie mai mult decat ironica “Daca nu va pot prezenta un prim-ministru, macar un comisar va pot prezenta”, a spus Basescu.

Sper sa pot sa dovedesc ca pot sa imi asum acest portofoliu. Sper ca impreuna sa putem contribui la dezvoltarea politicii pe agricultura”

Traian Basescu a refuzat sa comenteze incidentele de campanie de la ultima ora si i-a invitat pe jurnalisti la sediul sau de campanie pentru a discuta despre asa-zisa palma data in 2004.

"Nu mai avem articole in Constitutie pentru ce se intampla in Romania la ora actuala. Avem un Parlament care refuza sa dea votul unui Cabinet al primului ministru. Fac un apel public la Parlament sa realizese in ce dificultate majora sunt puse institutiile din Romania. Fac apel public sa se adune si sa spuna da sau nu acestui Guvern”, a declarat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.