Curtea de Apel Bucuresti a admis, vineri, actiunea social-democratului Dan Nica si a decis suspendarea executarii decretului prezidential prin care Vasile Blaga a fost numit ministru interimar al Internelor si viceprim-ministru interimar pana la pronuntarea unei decizii pe anularea decretului.

Astfel, CAB a decis, vineri, sa respinga cele trei exceptii invocate de catre Administratia Prezidentiala, respectiv exceptia lipsei de interes, exceptia calitatii procesuale pasive a Administratiei Prezidentiale si exceptia inadminisibilitatii actiunii si sa admita actiunea lui Dan Nica prin care s-a cerut suspendarea decretului prezidential prin care Blaga a fost numit in fruntea MAI, transmite NewsIn.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

La termenul de vineri, 20 noiembrie, al procesului, reprezentantul Administratiei Prezidentiale a invocat trei exceptii pe cererea de suspendare formulata de Dan Nica. Astfel, a fost invocata lipsa calitatii procesuale pasive a Administratiei Prezidentiale, consilierul juridic al institutiei argumentand ca decretul contestat a fost emis de presedintele Romaniei si nu de Administratia Prezidentiala. O a doua exceptie invocata de Presedintie a fost cea a lipsei de interes, consilierul juridic sustinand ca efectele decretului contestat s-au epuizat deja, avand in vedere ca respectivul document prevedea ca Blaga este numit ministru interimar pe o perioada de 45 de zile, perioada care a trecut. A treia exceptie invocata, cea a inadmisibilitatii actiunii, a fost invocata de reprezentanta Adminsitratiei Prezidentiale, care a spus ca nu este de competenta instantei de contencios-administrativ sa judece un conflict constitutional intre puterile statului. De asemenea, pe fondul cauzei, consilierul juridic a cerut respingerea actiunii formulate de catre Dan Nica.

Decretul de revocare a ministrului Dan Nica si decretul de desemnare ca interimar a lui Vasile Blaga in functia de vicepremier-ministru de Interne au fost publicate pe 1

Presedintia contesta revocarea

Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri seara, ca Administratia Prezidentiala va face recurs la decizia CAB privind suspendarea decretului de numire a lui Vasile Blaga in functia de ministru interimar de Interne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.