Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri ca jumatate din Guvern va fi a PSD, cealalta jumatate a PNL si UDMR, ca social-democratii nu sunt intr-o pozitie de forta si ca premierul independent Klaus Johannis este o garantie ca liberalii nu vor fi scosi de la putere.

Intrebat daca nu crede cumva ca PNL va fi scos afara de la guvernare, Antonescu a declarat la Realitatea TV: "E mai greu pentru ca avem un prim ministru independent. Este un lucru foarte important, nu e deloc un amanunt (…) Si avem un parteneriat semnat deja, un acord cu UDMR-ul. Si va fi – n-am discutat aceste detalii, dar n-are cum fi altfel – un Guvern jumatate-jumatate: jumatate PSD, jumatate PNL si UDMR. PSD-ul nu-i deloc intr-o pozitie de forta, nu e deloc actionar majoritar in acest Guvern". Antonescu a precizat insa ca nu s-a discutat despre impartirea posturilor si ca ceea ce a spus Emil Boc despre acest lucru in urma cu o zi "este o minciuna sfruntata". "Nu s-a purtat nicio discutie privitoare la ministere, la alocari de ministere, la partaj de ministere, la o vreo singura persoana", a aratat Antonescu, potrivit NewsIn.

Liderul PNL a admis insa ca daca Traian Basescu va castiga, cele doua partide nu vor putea sa puna premierul pe care si-l doresc. "Formula parafata astazi e mai greu de pus in aplicare, e imposibil de pus in aplicare, daca Traian Basescu iese presedinte deoarece formula parafata astazi (...) Eu nu pot vorbi decat in numele meu si al PNL si va spun nu, formula nu va putea fi aplicata pentru ca n-avem mecanismul desemnarii, asa cum am vazut. Nu-mi inchipui ca pe un mandat proaspat de cateva zile, un nou mandat al domnului Basescu, cineva – Curtea Constitutionala sau altcineva – va avea curajul sa citeasca asa cum e scrisa Constitutia. Si atunci vom ajunge la anticipate, vom continua criza", a mai spus Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.