Alegerea lui Mircea Geoana ca presedinte al Romaniei ar fi in interesul tarii si al Uniunii Europene, a spus marti intr-o conferinta de presa Martin Schulz, liderul grupului socialist din PE.

Am fost in Romania inainte de primul tur si voi reveni, daca e nevoie, pentru a-l sustine pe Mircea Geoana”, a spus europarlamentarul german intr-o conferinta de presa la Strasbourg unde se desfasoara sesiunea plenara a Parlamentului European, transmite NewsIn.

Intrebat ce pozitie are fata de alianta dintre PSD si PNL, Schulz a facut referire la “traditia europeana a coalitiilor de guvernare” si a spus ca cel care va castiga prezidentialele va trebui sa caute o majoritate parlamentara, componenta acesteia tinand insa exclusiv de competentele statelor membre.

Sunt increzator ca Mircea Geoana va castiga, ceea ce este in interesul Romaniei si al Uniunii Europene in intregul sau”, a conchis Schulz.

Citit si: PPE mizeaza pe victoria lui Traian Basescu in turul doi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.