Cristian Tudor Popescu este de parere ca atat gestul lui Crin Antonescu de a se indeparta de PDL si de a propune un premier independent cat si cel al lui Mircea Geoana de a accepta un guvern condus de Kluas Johannis dau dovada de maturitate politica.

CTP este multumit de faptul ca in sfarsit in Romania politica a inceput sa mearga sip e varianta compromisurilor, decat tot pe vechea metode de “smecherii de campanie”.

Faptul ca Mircea Geoana a cuplat imediat la formula Johannis premier, probabil ca nu i-a facut foarte fericiti pe unii lideri PSD, dar a insemnat un gest de maturitate politica si capacitate de a face compromisuri necesare. In felul acesta, caile de combinatie ale d-lui Basescu, pentru care se pregatise duminica seara declarand ca dreapta, PDL plus PNL, a castigat alegerile, sunt taiate”, scrie CTP in editorialul sau din Gandul.

In privita comentariilor venite din PDL care spuneau ca “Iliescu a pus basca pe PNL”, jurnalistul sustine ca acestea sunt absurde. Ba mai mult, acesta este de parere ca electoratul liberal trebuie sa aiba incredere in presedintele PNL.

E absurd, e hilar sa spui, ca dl. Videanu, ca Ion Iliescu isi pune astfel basca pe PNL. Adica asculta Crin Antonescu, asculta liderii liberali de Ion Iliescu? Nici in PSD Ion Iliescu nu are ultimul cuvant Niciodata Crin Antonescu nu va accepta prezenta in guvern a unui Adrian Nastase sau Marian Vanghelie”, mai scrie Cristian Tudor Popescu.

In final, CTP il critica pe actualul presedinte pentru felul in care isi continua campania electorala. “Basescu a trecut la ceea ce i-a ramas si stie cel mai bine sa faca: sa manipuleze, sa ameninte, sa insulte, sa smechereasca, sa prosteasca lumea in fata. Mi-e pur si simplu lehamite sa mai comentez iesirea sa in replica la declaratiile d-nilor Antonescu si Geoana. Cine vrea sa-l creada, n-are decat”, incheie Tudor Popescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.