PNL primeste semnale de sprijin din strainatate pentru anticipate. Liderul liberalilor si democratilor din Parlamentul European, Graham Watson, i-a expediat premierului Calin Popescu Tariceanu o depesa in care apreciaza ca Romania trebuie sa-l ajute pe acesta in demersul pe care l-a demarat pentru a duce pana la capat reformele incepute. "Primul-ministru liberal Tariceanu a facut o miscare curajoasa prin decizia de a demisiona si de a provoca alegeri anticipate pentru un nou mandat, in scopul de a intari sprijinul pentru politica sa de aliniere la standardele Uniunii Europene in domeniul justitiei si al luptei impotriva coruptiei", se arata in scrisoare.

Graham Watson vorbeste despre "obscurantismul" Curtii Constitutionale, dominata de membrii fostei guvernari, care nu le-a lasat liberalilor nici o alternativa, blocand o parte din reforma in justitie. Europarlamentarul afirma ca procesul de continuare a reformelor a fost periclitat prin decizia institutiei amintite si, din acest motiv, guvernul are nevoie acum de un sprijin parlamentar puternic pentru a reusi integrarea europeana la timp.

"Sper ca Parlamentul Romaniei si marea majoritate a publicului vor intelege necesitatea de a ajuta un guvern reformist condus de Calin Popescu Tariceanu si de a respecta in continuare angajamentele Romaniei privind aderarea, pentru a finaliza procesul de integrare in Uniunea Europeana", incheie Graham Watson.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.