Traian Basescu a declarat ca isi explica reactia lui Crin Antonescu, de a anunta ca exclude sustinerea sa in turul II, speriindu-se de reusita referendumului, anume ca a sarit in bratele PSD, acolo unde nu se doreste reforma.

Presedintele in exercitiu a spus ca votul de la referendum a fost un vot istoric, peste 70% dintre participantii la referendum "au dat clasei politice un semnal extrem de clar", si ca a fost o greseala sa creada ca aceasta clasa politica va gasi resurse sa se reformeze singura. "A refuzat orice angajament legat de propria reformare", a spus Basescu despre clasa politica actuala.

Traian Basescu a spus ca, dupa declaratia lui Antonescu, de a exclude sustinerea actualului presedinte in turul al doilea, are doua nelamuriri. In primul rand, a spus Basescu, nu este limpede "cum a putut Crin Antonescu de la ziua de ieri (duminica, ziua alegerilor - n.r.) sa sara direct in bratele protejatului mogulilor. Mircea Geoana este omul fabricat si prefabricat de moguli", a completat Basescu. El a adaugat ca, in al doilea rand, nu intelege cum de Crin Antonescu "nu intelegea, pe buna dreptate, si considera imoral, ilegal si incorect ca Mircea Geoana sa faca vizite de taina la Moscova". "Ce l-a facut sa devina mult mai putin exigent si fata de moguli, si fata de romani", a mai spus candidatul PDL la functia de presedinte, transmite NewsIn.

Seful statului a spus, de asemenea, ca o alianta intre PSD si PNL este menita sa demonstreze ca liderul liberalilor, Crin Antonescu, "nu poate tine in frau PSD", un partid a carui revenire la putere, a mai spus Basescu, ar insemna intorcerea Romaniei in urma cu 20 de ani - prin acordarea de privilegii pe criteriul intereselor clientelare.

Basescu a anuntat ca nu intentioneaza sa faca vreo alianta politica pentru 6 decembrie, data la care va avea loc al doilea tur pentru alegerea presedintelui Romaniei.

Traian Basescu a remarcat ca duminica seara, "in mod spectaculos", Ion Iliescu facea public observatia ca referendumul este inutil. "Iata abordare de om politic atunci cand e vorba de puterea suverana a poporului", a comentat Basescu.

Basescu a mai spus ca "in mod categoric" romanii sunt satui de intelegerile politice si de aliantele mai mult sau mai putin transparente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.