Seful campaniei prezidentiabilului PNL, Romeo Stavarache, a anuntat aseara ca liberalii vor cere repetarea scrutinului daca, in urma analizei ce va fi facuta de partid pe sectiile speciale, se vor constata "nereguli care insumate perturba scorul general de la alegeri".

"Am inteles ca pana la aceasta ora, la sectiile speciale au votat deja 5% dintre cei care au venit la vot, un procent suficient de mare pentru a schimba intr-un sens sau altul rezultatul votului. Televiziunile au prezentat pana acum cat de denaturat este votul in aceste sectii. Reprezentantii nostri in teritoriu se lupta cu structuri bine organizate care vor sa schimbe rezultatul real al votului. In aceasta noapte, vom incepe analiza detaliata a tuturor rezultatelor in aceste sectii speciale si, daca vom descoperi nereguli care insumate perturba scorul general de la alegeri, va anunt ca vom cere repetarea alegerilor", a declarat Stavarache, citeaza NewsIn.

El a reluat apelul facut de toti liderii PNL in cursul zilei pentru ca alegatorii sa iasa la vot. "Frauda lor va fi mai mica daca vom fi mai multi la vot", a insistat seful campaniei PNl. "Veniti la vot sa blocam frauda", a adaugat el, cerandu-le partidelor sa arate respect fata de alegatori. Stavarache s-a adresat, in sensul blocarii fraudarii, celor care pot o impiedica: politisti, ONG-uri, televiziuni.

Stavarache a mai facut si un apel public catre institutele care realizeaza exit-polluri "sa nu se implice in lupta politica, sa nu incerce sa denatureze scorul electoral". "Am luat la cunostinta de existenta mai multor note interne transmise de PSD prin care se cere folosirea datelor de exit-poll pentru a acoperi fraudele electorale care au fost deja si a celor planificate pentru aceasta noapte", a mai spus seful campaniei prezidentiabilului PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.