Invitati sa indice reperele de moralitate pe care le au in societatea romaneasca, Traian Basescu a indicat-o pe sotia sa, Maria Basescu, Mircea Geoana l-a nominalizat pe Patriarhul Daniel, iar Crin Antonescu pe actorul si cantaretul Tudor Chirila.
Realitatea TV subliniaza un moment interesant al dezbaterii de ieri dintre principalii contracandidati la presidentia Romaniei, acela in care moderatorul Robert Turcescu a intervenit si le-a cerut candidatilor sa indice un reper moral care conteaza pentru ei. "Sotia mea", a raspuns Basescu, in timp ce Geoana l-a indicat pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Daniel. "Chiar daca mai spune trasnai, chiar daca nu se tunde cum trebuie, Tudor Chirila", a raspuns Antonescu.

Cristian Tudor Popescu s-a aratat ulterior dezamagit de raspunsul liberalului. Conform Realitatea.net, Crin Antonescu si-a explicat insa gestul si a argumentat ca l-a ales pe Tudor Chirila pentru ca acesta este un model pentru tineri. “Daca spuneam ceva despre Djuvara, pentru cei tineri nu era, din pacate, relevant. Ei traiesc intr-o lume, intr-un orizont care e dominat de antimodele”, a afirmat Antonescu.


Jurnalistii si bloggerii refac filmul confruntarii

Dezbaterea a oferit prilejul a nenumarate "intepaturi" atat intre candidati, ca si din partea sustinatorilor contracandidatilor., noteaza NewsIN. Atunci cand Geoana a vorbit despre "normalizarea" relatiilor externe ale Romaniei cu Rasaritul, din galeria democrat-liberalilor s-a auzit: "La Moscova". Referirea la vizita liderului PSD in Federatia Rusa a fost primita cu satisfactie de Basescu, insa, deoarece moderatorul atrasese anterior atentia sustinatorilor sa pastreze linistea in timpul dezbaterii, seful statului s-a intors catre pedelisti si le-a facut semn sa taca ducand degetul la buze.

O arma in dueul prezidentiabililor a fost mimica acestora, candidatii incercand sa pareze astfel de multe ori ideile sustinute de contracandidati, mai observa NewsIn. In aceasta privinta, Crin Antonescu s-a dovedit cel mai expresiv, chiar si atunci cand nu si-ar fi dorit. In momentul in care Geoana a abordat tema agriculturii liberalului i-a venit sa caste, abtinandu-se insa si mentinandu-si gura inchisa. Mircea Geoana, candidatul PSD, si-a pastrat aproape pe tot parcursul dezbaterii o figura sobra, serioasa, inexpresiva, dar s-a putut remarca incordarea sa. Basescu s-a dovedit mai tot timpul concentrat in dezbatere, preocupat de notitele pregatite pentru confruntare. Traian Basescu a parat de mai multe ori acuzele lui Geoana si Antonescu la Elena Udrea, insa sotia sa, Maria, a fost rezervata in aplauze, chiar daca democrat-liberalii au reactionat prompt.

Bloggerii preocupati de politic au facut analize mult mai sumare cu privire la singura dezbatere care a avut loc intre principalii contracandidati la presedintie.

www.coins.ro scrie: "Cu ce am ramas eu din dezbatere?"

Antonescu: Nu vreau sa votez cu Geoana ca sa scap de Basescu!

Geoana: Florile daruite sotiilor contracandidatilor, florile daruite sotiei sale si faptul ca a folosit timpul care ii fusese acordat pentru a da mana cu adversarii sai.

Basescu: prestatie surprinzator de stearsa…

Nimeni nu a punctat decisiv. Nu cred ca Antonescu a reusit sa se apropie de turul II. Cred ca viitorul presedinte se va decide in dezbaterile dintre cele doua tururi si cred ca, deocamdata, Geoana este favorit, noteaza Coins.ro.

Si www.codexpolitic.us face un rezumat al intalnirii dintre cei trei candidati:

"Antonescu – fara substanta, dar cu replici inteligente, motivant, uneori chiar haios

Basescu – slaba prestatie, dar cu substanta mandatului incheiat, oricat ar fi aceea

Geoana – a fost si el pe acolo. Asta-i politican cum sunt eu Heidi Klum

Ordinea si parerile mele. Sa-i spuna cineva lui Basescu sa nu mai vina cu biblioteca dupa el, ca nu intereseaza pe nimeni. Crin a inceput sa straluceasca mult prea tarziu, iar Geoana pare sa fi strans tupeu cu nevasta-sa de fata, comenteaza bloggerul.

Mai pe larg comenteaza Iulian Leca, pe site-ul www.voxpublica.realitatea.net: Poate ca este inca greu de stabilit cine a pierdut si cine a castigat vineri seara in Parlament. Prima senzatie este ca nimeni nu a reusit sa se impuna, asa cum ne-am fi asteptat. Si nimeni nu a pierdut esential in fata celuilalt. Dar, fiecare a pierdut cate ceva in fata celuilalt. Nu este de neglijat nici ideea ca, poate, singurii castigatori ai dezbaterii sunt ceilalti.

Cei care nu au participat la dezbatere. De exemplu, Corneliu Vadim Tudor, lasat sa urle si sa ameninte candidatii mafioti de la poarta Casei Poporului. Sau Sorin Oprescu si Gigi Becali, cei care vor primi voturile celor dezamagiti de prestatia candidatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.