Sorin Oprescu a catalogat campania electorala pentru prezidentiale drept una "lipsita de adevar", marcata de fraude, manipulari, scandal, santaj si a chemat romanii la o "revolutie prin vot" pe 22 noiembrie, pentru "a pune la punct" partidele si politicienii.

"Acestea sunt primele alegeri prezidentiale organizate in Romania de cand e membra UE. Cum am organizat aceste alegeri? Cu tot mai multe fraude, cu tot mai multe manipulari, elemente de scandal. Am vorbit mai mult despre santaj si sondaje decat despre caracterul candidatilor", a declarat candidatul independent Sorin Oprescu. El a adaugat ca acestei campanii "i-a lipsit adevarul" si i-a acuzat pe contracandidatii sai, Mircea Geoana si Traian Basescu ca s-au ascuns fiindca le era teama de adevar.

El a sustinut ca Romania "nu este o tara a partidelor, a gastilor sau mogulilor", ci a romanilor, inclusiv a celor care nu voteaza partide sau nu se prezinta la vot. "Romania este o tara de independenti, nu de membri de partid. Si pentru toti acesti independenti, schimbarea trebuie sa fie una profunda", a comentat Oprescu. El a acuzat "partidele si politicienii" ca ar corupe viata publica, in timp ce traiul romanilor "incepe sa semene iar cu cel din comunism". "In 1989 a fost Revolutia romana, in 2009 putem face o noua revolutie, una a votului. O revolutie prin care politica, partidele si politicienii sa fie pusi la punct de catre romani. E timpul ca romanii sa readuca partidele cu picioarele pe pamant", a spus prezidentiabilul, citeaza NewsIn.

Candidatul independent a subliniat ca Romania se afla, la 20 de ani de la revolutie, intr-o grava criza politica, economica, dar si morala.

"Toate aceste crize trebuie intelese de noi toti ca tot atatea motive de a merge la vot", a subliniat el. Oprescu a aratat ca ofera "varianta unui presedinte inependent, fara legaturi de partid sau de afaceri, fara obligatii fata de grupuri sau mafii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.