Peste 850 de incidente electorale au fost inregistrate de la inceputul campaniei pentru prezidentiale, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ministrul interimar al Internelor si Administratiei, Vasile Blaga.

Potrivit lui Blaga, dintre cele 857 de incidente electorale inregistrate, 220 sunt infractiuni in care peste 180 de persoane sunt cercetate. Blaga a precizat ca cele mai multe infractiuni sunt furturi ori distrugeri de materiale promotionale de campanie.

Nu s-a dat mita electorala…inca

Blaga a spus ca, pana in acest moment, nu s-au dat bani drept mita electorala. "Dupa cum ati vazut la televizor, s-au dat galeti, umbrele, brichete, alimente, insa nu s-au dat bani pentru a influenta votul de duminica", declara Blaga, citat de NewsIn.

Ministrul de Interne a spus ca duminica, in ziua alegerilor, politistii impreuna cu specialisti ai Autoritatii Rutiere Romane vor organiza filtre pentru a impiedica turismul electoral.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.