Liderul PSD Victor Ponta il acuza pe seful statului de faptul ca ar trimite romanilor scrisori pe tema referendumului pe banii Postei Romane, facand astfel campanie mascata.
Purtatorul de cuvant al candidatului PSD Mircea Geoana, Victor Ponta, a declarat ca Traian Basescu trimite romanilor scrisori pe tema referendumului, "in calitate de presedinte si uitand sa precizeze ca e si candidat la prezidentiale", pe care le-ar distribui pe cheltuiala Postei Romane, "incalcand toate normele stabilite de Biroul Electoral si legea privind finantarea campaniei candidatilor". "Se face un tip de campanie mascata, asa-zisa pentru referendum, in realitate pentru Traian Basescu", a criticat social-democratul, transmite NewsIn.

Totodata, Ponta a sustinut ca, "in cel putin cinci judete, in timp ce opinia publica e concentrata pe dezbateri televizate si mitingurile candidatilor, Vasile Blaga si PDL organizeaza alegerile din 22 noiembrie in mod ilegal, impotriva regulilor democratice , incalcand tot ce tine de procedura si normele de organizare a unor alegeri democratice". Potrivit lui Ponta, in Dolj, Alba, Cluj, Valcea si Satu Mare, Birourile Electorale Judetene au admis contestatiile privind desemnarea de catre prefectii ministrului Vasile Blaga a unor presedinti de sectii de votare membri PDL, fapt pe care Legea 370 il interzice. "Presedintii nu trebuie sa aiba apartenenta politica. Oamenii trebuie sa stie, cand se duc la vot, ca presedintii de sectii, cei care le vor inmana buletinul de vot si stampila - in cinci judete s-a hotarat prin hotarare a Biroului Electoral ca acestia sunt membri PDL".

Social-democratul a mai acuzat ca in mai multe localitati din judetul Alba, presedinti de sectii de votare au fost numite sotiile primarilor PDL. "Ceea ce denota foarte clar modul in care dl Blaga si PDL s-au hotarat sa organizeze aceste alegeri, incalcand toate dispozitiile legale, numai in ideea de a frauda votul din 22 noiembrie", a comentat Ponta. El a mai spus ca in judetul, Prahova, unde presedinte al organizatiei PDL este Roberta Anastase, presedinti de sectii de votare "sunt tinere cu 10 clase". "Probabil ca asa cum fiecare presedinte de sectie de vot se alege dupa chipul si asemanarea presedintelui PDL din acel judet", a sustinut pesedistul. "Si PSD si celelalte partide democratice vor lua masuri ca aceste incalcari ale legii si incercari de fraudare sa fie pe cat posibil oprite, insa numai cei care se duc la vot vor incerca sa le influenteze votul", a anuntat Ponta.

Pe de alta parte, europarlamentarul PSD Viorica Dancila a relatat ca, pe 16 noiembrie, in localitatea Videle, "orasul dlui Adriean Videanu, condus de primarul - var al dlui Videanu", a fost agresata de consilierul PDL Nitu Cristian in prezenta primarului Lucian Militaru, care apoi ar fi negat in fata Politiei incidentul. Dancila a precizat ca, in timp ce impartea materiale electorale pe o strada din Videle, impreuna cu 20-25 membrii PSD; a aparut primarul PDL" manifestandu-se foarte violent". In acelasi timp, a mai spus Dancila, "dintr-o alta masina a coborat consilierul PDL Nitu Cristian care a agresat intai un consilier PSD si a inceput sa injure", lovindu-o apoi, in prezenta primarului, "foarte dur peste obrazul stang". Social-democrata a mai spus ca primarul a sustinut ca nu a lovit-o nimeni si ca a negat incidentul in fata Politiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.