O firma a lui Omar Hayssam a facut plati de 7,3 miliarde de lei vechi in 2004 catre firma SC GMP Advertising SRL, condusa de Felix Tataru, cel care s-a ocupat de partea de creatie a campaniilor electorale ale lui Traian Basescu, sustine purtatorul de cuvant al PSD Suceava, Ovidiu Dontu.
Dontu a prezentat miercuri, in sprijinul afirmatiilor sale, o nota de constatare incheiata de inspectori ai DGPF Suceava, transmite corespondentul NewsIn. El declarat la Suceava, intr-o conferinta de presa, ca desi Traian Basescu a incercat sa asocieze imaginea lui Omar Hayssam cu PSD, actualul sef al statului ar fi primit bani de la Hayssam pentru campania electorala din 2004 prin firma condusa de Felix Tataru, SC GMP Advertising SRL.

Traian Basescu a incercat sa il asocieze pe Hayssam cu PSD, el primind bani si vant din pupa de la Hayssam", a spus Dontu.

Documentul prezentat de purtatorul de cuvant al PSD Suceava este o nota de constatare incheiata in martie 2004 de inspectori din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Suceava in urma controlului efectuat la SC Bucovina Enperprises SRL Vatra Dornei, societate a carui administrator si actionar majoritar era Omar Hayssam, transmite NewsIn.

In perioada 2002-2004 au fost inregistrate cheltuieli de publicitate in baza unor facturi emise de SC GMP Advertising SRL Bucuresti in valoare de 7.344.090.492 lei. La control nu putut fi identificat in ce a constat efectiv aceste prestatii publicitare (devize de lucrari, materiale publicitare, aparitii televizate) motiv pentru care s-a solicitat Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Inspectie Fiscala verificarea acestor tranzactii", se precizeaza in documentul mentionat.

Purtatorul de cuvant al PSD Suceava a sustinut ca nu exista documente justificative pentru banii platiti catre firma condusa de Felix Tataru, intrucat sumele au fost destinate campaniei electorale a lui Traian Basescu din 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.