Presedintele ANI, Catalin Macovei, a facut un denunt penal la PICCJ impotriva a patru fosti angajati care ar fi sustras documente din institutie, cerand totodata extinderea cercetarilor fata de Razvan Codru Vrabie, membru CNI, si fata de jurnalistul S.R.Stanescu, caruia i-ar fi fost puse la dispozitie acele acte.
"Agentia Nationala de Integritate a formulat un denunt penal la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, trimisa spre competenta solutionare Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.), impotriva fostilor angajati, Burciu Fanel Nicolae, Fluture Carmen Florentina, Campeanu Anisoara si Andreea Ilie. La data de 16 octombrie 2009, D.I.I.C.O.T. a comunicat Agentiei Nationale de Integritate faptul ca a fost declansata urmarirea penala fata de Burciu Fanel Nicolae, Fluture Carmen Florentina, existand indicii privind constituirea unui grup infractional organizat, cercetarile fiind in desfasurare", se arata intr-un comunicat al ANI, citat de NewsIn.

"In urma publicarii de catre presa centrala, incepand cu data de 09 noiembrie 2009, a stenogramele discutiilor purtate de jurnalistii Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac, au rezultat indicii cu privire la sustragerea de documente si informatii specifice Agentiei Nationale de Integritate, de catre acelasi personal din cadrul institutiei impotriva caruia ANI a formulat o plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub aspectul savarsirii infractiunii de sustragere de inscrisuri, prevazuta si pedepsita de art. 243, Cod Penal", se mai arata in comunicat.

Agentia Nationala de Integritate mai precizeaza ca a solicitat extinderea cercetarilor fata de domnul Razvan Codru Vrabie, membru in Consiliul National de Integritate si fata de Sorin Rosca Stanescu. "De asemenea, Agentia Nationala de Integritate solicitase anterior extinderea cercetarilor fata de Razvan Codru Vrabie, membru in Consiliul National de Integritate, despre care se presupune ca a determinat si sprijinit sustragerea de catre personalul Agentiei de documente si/sau informatii specifice activitatii institutiei, precum si fata de domnul Sorin Rosca Stanescu, care a publicat in ziarul „ZIUA" anchete bazate pe documente ce privesc activitatea A.N.I. si despre care se presupune ca i-ar fi fost puse la dispozitie de catre fosti angajati ai institutiei", mai scrie comunicatul.

De asemenea, Macovei cere CNI sa analizeze daca aceste documente au ajuns in posesia jurnalistului Sorin Rosca Stanescu. "Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, in baza dispozitiilor art. 3 din Legea nr. 144/2007, republicata, a sesizat, la data de 17 noiembrie 2009, Comisia de Evaluare a Consiliului National de Integritate cu privire la posibila detinere de catre jurnalistul Sorin Rosca Stanescu de inscrisuri puse la dispozitia sa de personal din cadrul Agentiei Nationale de Integritate, precum si la eventuale scurgeri de informatii din cadrul institutiei", mai informeaza ANI.

In vederea stabilirii intregului comportament infractional al fostilor salariati si functionari publici ai Agentiei si pentru a nu prejudicia cercetarile penale aflate in desfasurare, Presedintele Agentiei Nationale de Integritate a dispus, la data de 17 noiembrie 2009, sesizarea Comisiei prevazuta de art. 26 din Legea nr.144/2007, republicata, in sensul verificarii faptelor semnalate prin stenogramele discutiilor purtate cu jurnalistii Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac referitoare la posibila detinere de inscrisuri puse la dispozitia sa de personal din cadrul Agentiei Nationale de Integritate, precum si la eventuale scurgeri de informatii din cadrul institutiei.

Basescu despre SR Stanescu: Am inteles ca e un mafiot 100%


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.