Presedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, a declarat ca formatiunea pe care o conduce nu-l va vota pe Kelemen Hunor, candidatul UDMR la prezidentiale.
"Candidatul UDMR, Kelemen Hunor, nu este un candidat potrivit, nu este candidatul comunitatii maghiare ci al unui singur partid. Numirea lui pentru aceasta functie a fost gresita, de aceea noi nu-l sustinem si nu-l votam. Noi spunem sustinatorilor ca daca merg la vot sa dea un vot anulat, nu-l putem sprijini pe Kelemen Hunor, dar daca cineva alege sa stea acasa, sa nu mearga la vot, consideram ca si acesta este un comportament democratic", a declarat liderul civicilor maghiari, transmite NewsIn.

Szasz Jeno a afirmat ca, in afara de faptul ca acesta „provine dintr-o familie de activisti", nu are nici charisma necesara unui presedinte. Szasz a afirmat ca maghiarii ar fi trebuit sa aiba un candidat o personalitate care este mai presus de partidele politice, care este in afara vietii politice, cum a fost propunerea lor cu Laszlo Boloni pentru Primaria Targu Mures.

Liderul PCM a reluat sirul de acuzatii aduse UDMR si candidatului Kelemen Hunor, dar atacurile lui au vizat si Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), condus de Tokes Laszlo, care „a devenit sau tinde sa devina o platforma din UDMR". Supararea presedintelui PCM vine din faptul ca, recent, Tokes Laszlo si-a declarat sustinerea fata de Kelemen Hunor.

In ce priveste prezenta la referendum, Szasz Jeno, a spus ca indeamna alegatorii sa mearga si sa voteze pentru un Parlament bicameral, cu un numar redus de parlamentari. "Pozitia noastra este ca trebuie reformata Constitutia Romaniei, regandita, trebuie recreionata si harta administrativa a Romaniei. Dupa programul nostru politic, Romania trebuie sa aiba doua Camere, cea superioara- Senatul- trebuie sa asigure si reprezentare pentru regiunile asimetrice, care ar fi, dupa noi, o solutie autentica pentru descentralizarea Romaniei. Tocmai de aceea noi spunem sa voteze „NU" la aceasta intrebare. Dar la intrebarea privind scaderea numarului de parlamentari, acolo suntem de acord cu aceasta restructurare pentru ca si noi consideram ca Romania este o tara hiperreprezentata in Parlament", a afirmat presedintele PCM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.