Posibilitatea ca Traian Basescu sa dea chix la alegeri ii face pe unii lideri ai PDL sa se gindeasca, ingrijorati, la viitor, desi nu toti din aceleasi motive. Printre cei mai agitati se numara fostii liberali, care se gindesc tot mai des la o retragere din PDL, singura problema fiind aceea ca nu prea au multe variante de "fuga".
Ceva se intimpla in tabara PDL si nu e deloc in ordine. Stolojan nu se implica pentru Basescu, de altfel, non-combatul acestuia a fost pregatit inca de acum citeva luni, europarlamentarul declarind, strategic, in vara, despre eventuala sa implicare in campania lui Basescu: "Vom vedea, eu avind programul acesta, patru zile la Bruxelles sau Strasbourg, e mai complicat sa fiu zilnic aici".

Mai mult decat atat, Stolojan si-a surprins colegii in august cand a atacat dur in punctul cel mai sensibil, la Elena Udrea, ca si la Monica Ridzi cand a declarat ca "guvernul a procedat gresit marind bugetul ministerelor Tineretului si Turismului, deoarece nu se poate vorbi de solidaritate cind unii ministri cheltuie in nestire bani pe activitati festiviste".

Se pregateste retragerea

Aripa liberala a PDL isi pregateste retragerea din partid, dar intoarcerea in PNL e destul de complicata, pentru ca doar filiera Tariceanu ar putea garanta anumite negocieri, oamenii lui Antonescu nedorind sa auda de fostii colegi. Surse din PNL au declarat pentru Inpolitics ca, stiuta fiind situatia fostilor liberali in PDL, in ultimele saptamini s-a discutat de citeva ori posibilitatea acceptarii acestora inapoi, dar putine au fost vocile favorabile.

Cititi mai multe pe Inpolitics.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.