A trecut un an de cand primarii si-au preluat fotoliile. Discursurile oficiale vor sa arate realitatea in roz, insa edilii sunt mai degraba definiti prin fapte. Fiecare din cei sase primari de sector din Bucuresti poate primi bile albe, dar si bile negre de la bucuresteni.

Vanghelie in proces cu Videanu

Primarul general, Adriean Videanu, este implicat intr-un conflict de proportii, ajuns in instanta, unde se razboieste chiar cu vecinul sau de bulevard, aflat la numai 100 de metri mai sus, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie. Videanu nu a uitat ca in timpul campaniei electorale a fost calomniat de Vanghelie, asa ca cei doi se vor afla fata in fata in sala de judecata. Primarului Aliantei i s-ar putea reprosa faptul ca nu a ezitat sa declare ca va plati utilitatile in cartierul de lux "Baneasa", cu banii luati de la bucuresteni.

Scandalul legat de acest subiect se poate extinde la primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. Institutiile din subordinea sa dau autorizatii de constructie pe banda rulanta pentru viitoarele cladiri din acelasi cartier "Baneasa". La fel, de la primarie mai pornesc, din cand in cand, catre locuitorii din acest sector, felicitari si citatii. Nu ar fi nici o problema daca destinatarii nu ar fi murit intre timp. In rest, primarul Chiliman atrage investitii serioase la bugetul local si a redat bucurestenilor muzica de fanfara, in doua dintre parcurile sectorului 1, Herastrau si Bazilescu.

Edilii sapa alaturi de cetateni

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, vrea sa fie cat mai aproape de cetateni. Alearga, la propriu, de fiecare data cand se iveste ocazia, si nu ezita sa isi puna pantalonii scurti si tricoul in orice moment in care situatia o cere. I-a scos la greblat si sapat pe liceenii de sector, de pilda. A finantat constructia mai multor arteziene. Ce i se reproseaza primarului Ontanu este ca a uitat in noroi peste 2.000 de alegatori care locuiesc chiar vizavi de complexul "Europa", in cartierul Colentina.

Un primar anchetat penal

Primarul de la 3, Liviu Negoita, a suspendat brusc circulatia in centrul istoric al Bucurestiului, lucru care i-a nemultumit profund pe investitorii din aceasta zona; profitul lor a scazut la mai bine de 50% dupa aceasta decizie. Bila alba vine din faptul ca este vadit preocupat de calitatea mediului, de realizarea unor parcari ecologice si de ridicarea constructiilor ilegale amplasate pe domeniul public. Scandalul de proportii in care a fost implicat Adrian Inimaroiu, primarul sectorului 4, anchetat penal pentru fapte "comise" cand era consilier local, l-a scos ceva vreme in prim-plan.

Unui scandal neasteptat a trebuit sa ii faca fata si primarul de la 6, Cristian Poteras, care s-a trezit ca trebuie sa gestioneze situatia in ce priveste dosarele privind acordarea unor locuinte, aprobate de consiliul local. Nu se poate uita insa ca primarul Poteras a redat Piata Crangasi bucurestenilor si ca este "pe faza" si continua cu succes buticariada declansata de fostul primar Traian Basescu, in zona Drumul Taberei. Marian Vanghelie poate fi definit perfect prin propozitia "Tace si face". Primarul continua sa bage bani in economate.

Numai pentru ultimul, deschis in Piata Rahova, a scos din vistieria primariei patru milioane de euro. De cand a venit la primarie, spatiul verde din sectorul sau s-a redus considerabil, de la peste doua milioane de metri patrati la numai 500.000 metri patrati, pentru ca a eliberat alandala autorizatii la tot felul de constructii si benzinarii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.