Niciunul din partidele aflate in opozitie nu participa la discutii cu premierul desemnat, Liviu Negoita, dandu-i de inteles acestuia ca se asteapta sa isi depuna mandatul.
Cui toate ca initial unii reprezentanti ai UDMR declarau ca sunt dispusi sa ii dea o sansa noului premier desemnat, acum acestia s-au razgandit si se alatura celorlalte doua: PNL si PSD, pe lista absentilor.

Liderul senatorilor UDMR, Verestoy Attila, a declarat vineri pentru NewsIn ca formatiunea sa nu va lua parte la discutiile cu noul premier desemnat, Liviu Negoita, deoarece este o "intalnire lipsita de continut".

"Nu este vorba sa facem un SRL comunitar, este totusi vorba de Guvernul Romaniei. Noi am decis ca nu putem participa la discutiile cu domnul Negoita, pentru ca este o intalnire formala, lipsita de continut si nepregatita", a declarat Verestoy.

Prim vicepresedintele liberal Ludovic Orban a declarat vineri ca formatiunea sa nu are ce sa discute cu "cetateanul Negoita" si ca sunt inutile consultarile pe care acesta le-a anuntat.

Si vicepresedintele PSD Dan Nica a spus ca aceste consultari sunt inutile, dand de inteles ca nici PSD nu va participa.

"Este regretabil faptul ca, dupa domnul Croitoru, un alt domn de buna calitate, domnul primar Negoita, este sacrificat de domnul Basescu pe altarul interesului personal. Domnul Negoita este un om pe care il stimez si il apreciez, este un primar bun, dar, ca si in cazul domnului Croitoru, domnul Basescu nu se sfieste sa sacrifice locotenentii de bun calitate din dorinta de a pastra controlul asupra alegerilor prezidentiale", a comentat Geoana desemnarea lui Negoita ca premier.

Boc, ceva mai optimist


Premierul interimar, Emil Boc, a declarat vineri ca are incredere ca, dupa ce "a gresit" pentru ca nu a acordat votul de investitura pentru Cabinetul Croitoru, Parlamentul "nu va recidiva" in cazul Guvernului pe care il va propune democrat-liberalul Liviu Negoita.

Emil Boc nu a dorit sa comenteze nicio formula guvernamentala inaintea intalnirilor cu premierul desemnat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.