Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat astazi ca PNL va vota impotriva unui Guvern cu Liviu Negoita premier si ca liberalii nu au ce sa discute cu acesta, Vicepresedintele PSD, Dan Nica a comentat ca desemnarea ca premier a lui Liviu Negoita este un exercitiu de imagine, ca discutiile cu acesta sunt inutile si ca este imposibil ca social-democratii sa voteze acest Cabinet "portocaliu".
Orban: Desemnarea lui Liviu Negoita este cantecul de lebada al lui Traian Basescu

"Din acest moment, practic, nu mai avem cu cine sa discutam. Am crezut astazi, am avut o fractiune de secunda speranta ca actualului chirias de la Cotroceni ii pasa, macar tinand cont de posteritate, de cum va ramane in amintirea romanilor. (...) Este incapabil sa reprezinte Romania si sa inteleaga sperantele si nazuintele romanilor. In mod evident, nu avem ce sa discutam cu cetateanul Liviu Negoita", a spus liderul PNL, sustinand ca partidul sau va vota impotriva unui Cabinet Negoita.

"Traian Basescu, impreuna cu camarila portocalie, premediteaza fraudarea alegerilor in Romania. Traian Basescu isi bate joc de romani, isi bate joc de democratia din Romania, isi bate joc de Constitutie si s-a transformat, din presedinte jucator, in presedinte trisor. Ii chemam pe toti romanii care tin la aceasta tara pe 22 noiembrie sa vina la vot si sa ne ajute sa scapam de aceasta calamitate de pe capul Romaniei. Astazi, din nou, chiriasul de la Cotroceni a demonstrat romanilor ca nu intelege problemele oamenilor, ca nu-i pasa de destinul Romaniei, ca nu-i pasa de modul in care traiesc romanii si a decis continuarea si agravarea crizei politice in aceeasi zi in care FMI a anuntat ca nu mai intentioneaza sa elibereze transa a doua", a continuat Orban atacurile la adresa sefului statului, potrivit NewsIn.

De asemenea, el a comentat ca prin desemnarea unui prim-ministru din PDL, "este clar pentru toata lumea izolarea politica in care se gaseste Traian Basescu si Partidul Democrat, disperarea evidenta pe care o afiseaza si pe care o transmite Traian Basescu, vazand cum ii fuge pamantul de sub picioare". "Desemnarea lui Liviu Negoita este cantecul de lebada al lui Traian Basescu, am inceput sa numaram AMR", a mai spus Orban, afirmand ca PSD si PDL "si-au batut joc de Romania in ultimii 10 ani de zile".


Dan Nica: Sunt inutile consultarile cu Negoita


"A fost doar un exercitiu de imagine pe care presedintele Traian Basescu l-a facut, nu a pronuntat si nu a avansat niciun fel de solutie in cadrul intalnirii cu partidele parlamentare. Este clar scenariul pe care-l are presedintele Traian Basescu de a mentine guvernul Boc, Blaga, Udrea, Videanu la ceea ce inseamna parghie de putere si butoanele statului roman", a declarat vicepresedintele PSD, Dan Nica.

"Aceasta solutie cu care a venit astazi – fac abstractie ca domnul Negoita este primarul sectorului 3 si nu sectorului 4 cum ne-a anuntat domnul presedinte Traian Basescu, dar distanta pe care a luat-o de Bucuresti se pare ca este mai mare decat in realitate – reprezinta doar o incercare de ascunde de fapt care sunt adevaratele intentii ale domniei sale: totul pentru un al doilea mandat, sacrificarea intereselor Romaniei si ale romanilor", a continuat fostul ministru de Interne.

Totodata, Nica a precizat ca i se pare "absolut jenant si absolut penibil ca sa chemi toate partidele la consultari dupa care sa afli de la televizor care este solutia de prim-ministru pe care tu o propui ca presedinte al Romaniei".

Liderul PSD a mai comentat si declaratiile critice ale presedintelui Traian Basescu in privinta hotararii adoptate de Parlament pentru abilitarea guvernului Boc sa transmita proiectul bugetului de stat pe anul 2010. "Este pentru noi de data aceasta foarte clara o manevra prin care de fapt se doreste sa nu existe un proiect al bugetului de stat si doreste sa nu existe o asumare clara a principalelor linii care sunt convenite cu finantatorii externi", a sustinut Nica.

El a mai apreciat ca "sunt inutile" consultarile cu Negoita "pentru ca este clar ca este vorba de un Guvern portocaliu care se doreste sa fie vanturat in fata opiniei publice". "Degeaba, de exemplu, acum i-am da drumul ca prim-ministru in sensul unui vot in Parlament a domnului Negoita, daca nu-i sustine nimeni nici proiectul de buget, nici legea responsabilitatii fiscale, nici celelalte acte care sunt importante", a mai spus Nica, precizand ca nu este posibil ca PSD sa voteze un Guvern in frunte cu Liviu Negoita.

Intrebat daca este posibil ca votul pe un Cabinet Negoita sa fie dat dupa alegerile prezidentiale, Nica a mai precizat ca "poate sa existe si aceasta varianta". "Pentru ca daca domnul Liviu Negoita va constata ca nu exista niciun fel de sprijin poate nu va proceda in modul in care a procedat domnul Croitoru si isi va depune mandatul de prim-ministru pentru ca sa nu mai pierdem vremea prin Parlament", a completat liderul PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.