Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca optiunea sa este pentru un Guvern de dreapta PDL-PNL cu premier de la partidul cu cel mai mare numar de mandate in Legislativ, conditia fiind ca PNL sa renunte la exigenta de a da premierul.
Intrebat, in contextul afirmatiilor facute zilele trecute, ca PDL ar putea forma un Guvern cu PNL daca premierul nu ar fi membru al PNL, daca Klaus Johannis nu indeplineste aceasta conditie, Traian Basescu a spus ca din cate stie primarul Sibiului nu are nicio legatura cu PNL, insa, optiunea sa este un Guvern de dreapta cu premier de la partidul cu cele mai multe mandate in Parlament, fara a clarifica daca se refera la formarea unui Guvern in aceasta perioada, dupa caderea Guvernului Croitoru, sau dupa alegeri, potrivit NewsIn.

"In mod categoric, optiunea mea va fi un guvern de dreapta, care include PDL-PNL", a spus seful statului la Realitatea FM aratand ca aceasta formula de Guvern va trebui sa fie condusa de un premier care sa reprezinte partidul cu cele mai multe mandate in Parlament- "un ministru pe care sa-l agreez si eu si sa reflecte rezultatul alegerilor legislative".

Conditia ca aceasta majoritate sa se formeze este ca liberalii sa renunte la exigenta de a da premierul. "Daca PNL va fi disponibil pentru aceasta alianta, sa renunte la functia de prim ministru", a spus Basescu, dand de inteles ca oferta sa pentru PNL este pentru un Guvern care sa se formeze dupa alegeri.

Cabinetul propus de Lucian Croitoru a fost respins, miercuri, de Parlament. Guvernul Croitoru a primit 189 de voturi "pentru", 250 de voturi "impotriva".

"Intentia mea este sa desemnez cat se poate de repede un nou premier pentru a propune Parlamentului un Guvern care sa si treaca", a spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.