Ca sa treaca operatiunea "Autobuzul" in ridicol, Adrian Nastase a invocat la TVR 1 in timpul confruntarii cu Traian Basescu o scrisoare trimisa de sase ONG-uri la Bruxelles in care s-ar fi spus ca PSD va pune in miscare 65.000 de autobuze. Nastase l-a si intrebat pe Basescu cate autobuze sunt in Romania ca si cum candidatul Aliantei ar fi vehiculat cifra. Cum contracandidatul sau nu a stiut, premierul a scos din maneca raspunsul pregatit de acasa: "In ceea ce priveste numarul de autobuze, va informez, dle Basescu, ca in Romania sunt 25.000 de autobuze, deci ne-ar fi fost foarte greu sa folosim 65.000 de autobuze duminica pentru a justifica aceasta cerere aberanta, aceasta solicitare aberanta care a fost facuta".

Si joi seara, la Antena 1, Adrian Nastase a tinut-o una si buna cu "aberatiile" societatii civile. Intrebat "Cu transportul de autobuze cum ramane? Gasesc si eu un autobuz?", Nastase a raspuns: "Sa folositi eventual cele 65.000 de autobuze. O alta poveste aberanta care a fost transmisa in strainatate de cateva organizatii neguvernamentale, care au spus ca PSD se pregateste sa fraudeze alegerile facand un transport sau ajutand cu 65.000 de autobuze transportul alegatorilor la urne". Am descoperit de unde vine facatura.

O falsa scrisoare a fost trimisa de la o adresa de yahoo, de la... "Ropress Press RO", fiind "semnata", printre altii, de Agentia de Monitorizare a Presei, Alianta Civica, APADOR-CH, Pro Democratia, GDS, SAR, adica de organizatiile care au supravegheat alegerile si care au publicat de multe ori rapoarte critice la adresa guvernarii PSD. Ca un facut, singura institutie de presa care a preluat "scrisoarea" si a difuzat-o a fost Rompres, institutie publica, platita de la buget, asa ca premierul a avut un argument "solid" cand a invocat scrisoarea.

Numai ca toate ONG-urile care apar ca semnatare neaga cu vehementa "paternitatea" ridicolului document. "Nici Asociatia Pro Democratia, si nici una din celelalte organizatii mentionate nu au semnat sau trimis o astfel de scrisoare", a precizat ieri APD. "Este destul de grav. Genul de intoxicare securistica. Si-a creat singur «o chestie» ca sa se bata cu ea", ne-a declarat Sorin Ionita de la SAR.
Adrian Nastase a recunoscut, joi seara, la Antena 1, faptul ca organizatiile PSD din teritoriu folosesc operatiunea "Autobuzul" in ziua alegerilor.

Prezentand ghidul de campanie al Aliantei, care spune ca alegatorii in varsta si simpatizantii Aliantei sunt transportati cu autovehicule la sectiile de votare, Nastase a recunoscut ca si PSD face acelasi lucru, la fel cum intocmeste si evidente de "evaluare a alegatorilor", cu adresa, numele, datele de identitate ale votantilor, pentru a avea o baza de date care sa fie folosita in ziua scrutinului. "Ne pregatim si noi la fel. Era o organizatie a noastra din Hunedoara care a trimis niste instructiuni de genul asta, dar dupa aceea au recunoscut ca ei, de fapt, fac aceste lucruri de multa vreme. Asta inseamna, de fapt, incorectitudine", a explicat candidatul PSD la Presedintie, dupa ce pana acum a negat vehement existenta operatiunii "Autobuzul", declarandu-se chiar indignat de dezvaluirile facute de presa pe aceasta tema.