Fostul deputat PSD Eugen Nicolicea a anuntat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, constituirea grupului parlamentar mixt, format din 14 fosti membri ai partidelor politice, care vor actiona pe baza interesului national, si nu a celui "de grup", contestand decizia Biroului Permanent.
In conformitate cu prevederile articolului 12, alineatul 4 din Regulamentul Camerei Deputatilor va anuntam ca s-a constiuit grupul parlamentar mixt din Camera Deputatilor, format din 14 deputati, numar in crestere. Liderul grupului parlamentar mixt din Camera Deputatilor este Gabriel Oprea. Grupul parlamentarilor independenti a fost consituit din dorinta tuturor celor care il formeaza de a-si desfasura activitatea parlamentara in mod coordonat si avand in spate aceleasi rosturi ca si ceilalti colegi, vor avea drepturile si obligatiile pe care le au in Parlament toate grupurile parlamentare, conform Regulamentului”, a precizat Eugen Nicolicea, citat de NewsIn.

Fostul deputat PSD a spus ca parlamentarii celor doua grupuri - este vorba si de un grup similar constiuit la Senat - „vor vorbi pe o singura voce, vor actiona unitar pentru a-si face datoria fata de cei care i-au votat si i-au trimis in Parlament”.

Grupului mixt al senatorilor independenti, al carui lider este fostul liberal Liviu Campanu, este format din: Tiberiu Prodan, Cezar Magureanu, Ovidius Marcutian si Anghel Iordanescu.

Nicolicea a aratat ca parlamentarii independenti vor sustine, pe langa proiectele lor, si initiativele altor grupuri parlamentare, daca acestea vizeaza interesul national.

Independenti cu sau fara voia BP

Cu toate ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a respins cererea de formare a unui grup al independentilor cu drepturi egale fata de celelalte grupuri, acestia nu se lasa si anunta ca grupul se va forma oricum. Eugen Nicolicea a subliniat ca acest grup parlamentar este constituit conform articolului 12 aliniatul 4 si a contestat raspunsul dat de Biroul Permanent. „Am inteles ca se da un raspuns prin care se incearca tergiversarea constituirii grupului, va invederez ca aceasta constituire nu se supune la vot, se ia act. Orice alta chestiune este doar o taraganare, o incercare de a pune bete in roate, din nefericire respectivii arata ca desi au fost sefi atatia ani de zile chiar nu pot sa invete si ei un regulament”, a subliniat deputatul.

Din cei 14 parlamentari ai grupului independent fac parte si: Eugen Nicolicea, Ion Tabugan, Gheorghe Coroama, Marin Bobes, Cristian-Ion Burlacu, Gheorghe Zoicas, Dan Bordeianu, Cristian Elena Dobre, Dan Pasat, Vasile Soporan, Neculai Rebenciuc si Dan Mihai Marian. Deputatii noului grup parlamentar sunt fost deputati PSD si PNL.

Liderul celor doua grupuri independente a fost desemnat fostul deputat PSD, Gabriel Oprea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.